Güncel Haberler Son Dakika Yöresel Haberler 

Giresunlular 10 bin Tas Pancar Çorbası Dağıtacak

kucuk_20130428_038863Giresun’un kültürünü tanıtmak amacıyla Giresun Federasyonu tarafından organize edilen Taksim Yürüyüşünde İstanbullular yeni yeni lezzetlerle tanıştırıyor.

7. Giresun Günleri kapsamında gerçekleştirilecek olan Büyük Giresun Taksim yürüyüşünde il ve ilçe dernekleri, İstanbulluları kendi yörelerinden lezzetlerle buluşturuyor. Giresun’un yerel kültürünün ve tatlarının tanıtılması için düzenlenen Feshane Giresun Günleri’nden önce düzenlenen Taksim Yürüyüşü’nde de çeşitli Giresun dernekleri ikramlarıyla Giresunluların cömertliğini de ortaya koyacak.

Geçtiğimiz yıl yapılan Taksim Yürüyüşünde başlayan ikramlar bu yıl da devam edecek ve Arnavutköy Giresunlular Derneği 10 bin tas pancar çorbası dağıtacak.

Arnavutköy Giresunlular Derneği Başkanı Ahmet Kabasakal’ın verdiği bilgiye göre, çorbanın yanında dağıtılmak üzere Halk Ekmek’ten de 1000 adet ekmek satın alınarak çorbayla birlikte halkımıza ikram edilecek.

Giresun’un yerel lezzeti pancar çorbasının böyle bir etkinlikte İstanbulluların damak tadına sunulmasını önemli bulduğunu söyleyen Ahmet Kabasakal, “Yerel kültürümüzü ve mutfağımızı geleneksel ikramımızla İstanbullulara takdim etmemiz önemsenecek bir etkinliktir. Bu tür bir etkinliğin bütün Türkiye’ye örnek olmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Haber: Zeynep Yıldız
eynesilhaber.com

En son Haberler