Son Dakika Yöresel Haberler 

112 Acil İstasyonunda Sona Doğru

896589658Ferşat Grup tarafından Türkiye genelinde 100’ün üzerinde yapılması planlanan 5 yıldızlı otel görünümündeki 112 Acil istasyonlarından biri de Vakfıkebir İlçesi’nde yapılıyor.

        Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan bu projeye Vakfıkebir Belediyesi arsa desteği ile öncülük ederek bölgede bir ilke daha imza attı. 5 yıldızlı otel kalitesinde inşa edilen 112 Acil istasyonunda sağlıkçı, şoför ve doktorlar burada bekleyerek merkezden gelecek çağrılara cevap verecek.
300 metrekarelik istasyon içinde 100 metrekarelik bölümü kapalı; üç oda, mutfak, WC, duş yerleri ve depo yer alacak. Tam donanımlı ambulans ile personel 112 Komuta Kontrol Merkezinden gelecek acil çağrılara buradan yönlendirilecek. Bölgenin en stratejik yerinde inşa edilen yeni 112 Acil istasyonu sayesinde çağrının yapıldığı en uzak noktaya en kısa sürede ulaşılması hedefleniyor. 112 Acil istasyonunun önümüzdeki ayın sonunda hizmete girmesi planlanırken, istasyonun kuzey yönünde ise bir de ambulans helikopter pisti yer alıyor.

Bu binaların hayat kurtarmaya vesile olan yerler olduğuna dikkat çeken yetkililer, “Personel önce kendisi rahat olmalı ki; hastaya müdahale edebilsin” dediler.

Vakfıkebir Gazete

En son Haberler