Son Dakika Yöresel Haberler 

23 Nisan Kutlu OLsun

23 NSAN 2013 040 kopyaTürkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıldönümü olan 23 Nisan Çocuk Bayramı, bu yıl kutlamalarda yapılan değişiklik nedeniyle her okul kendi bünyesinde program hazırladı.

Protokol Şehit Öğretmen Gürhan Yardım Ortaokulu’nda düzenlenen programa katıldı. Buradaki törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Fadime Cüre yaptı. Cüre konuşmasında, “Bu milletin gerçek sesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş tarihidir 23 Nisan. Bu tarihlerde bu vatanın evlatları, aziz ecdadımız eşsiz bir zafer kazanmıştır. Bu zaferi büyük onurla taşıdığımız 23 Nisan günü Atatürk tarafından milletimizin ve aziz vatanımızın geleceği olan Türk çocuklarına armağan edilmiştir.”dedi. Ardından İlk ve ortaokul öğrencileri tarafından şiirler okundu, çeşitli halkoyunları gösterileri sunuldu. Müzik öğretmeni Tamer Kayış yönetiminde okulun Türk Halk Müziği korusunun seslendirdiği türkülerin ardından sınıflararası halat çekme ve çuvalla koşma yarışmaları yapıldı. Daha sonra çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Alaattin Aktaş, Garnizon Komutanı İsmail Pınar ve Belediye Başkanı Ramis Uzun tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Program sonunda davul-zurna eşliğinde veli, öğretmen, öğrenci hep birlikte horon oynayarak günün tadını çıkardı.

Törene ayrıca İlçe Emniyet Müdürü Fevzi Taş, İlçe Müftüsü Ömer Tütüncü, Milli Eğitim Şube Müdürü Enver Koç, AK Parti İl Genel Meclisi üyesi ve İlçe Başkanı Harun Demirci, MHP İlçe Başkanı Muhammet Angın, okul müdürleri, daire amirleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldılar.

Beşikdüzü Haber

En son Haberler