Son Dakika Yöresel Haberler 

Beşikdüzü İ.M.M Satranç Turnuvası

61Beşikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ilk okul ve orta okul öğrencileri arasında düzenlemiş olduğu Satranç turnuvası Beşikdüzü Halk Eğitim merkezin yapılmıştır.

Beşikdüzü Halk eğitim merkezinde düzenlenen satranç Turnuvasına Merkezi orta okulu öğrencilere tamamı kazanmıştır. Çeşme önü ilk okulu, Gürhan yardım ilk okulunda öğrencilerimize dereceye kazanmışlardır.

İlçe Milli Eğitim merkezin tarafında düzenlenen satranç turnasına öğrencilerimizin bir hayli iddalı olduğu gözlemiştir. Amacımız her zaman bu turnuvalarına yapılarak, öğrencilerimizin bu sporu sevdirerek, onların zeka gelişimine de katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Çeşitli okullardan öğrencilerin katıldığı satranç turnuvasına velilerinde büyük önem verdiği. Satranç turnuvalarının, çocukların satranç oynamasının zihinsel gelişimleri için çok önemli olduğunu bilimsel makalelerde açıklanmıştır. Satranç 7 yaşından itibaren bütün çocukların oynaması gereken bir spor dalıdır. Çocukların en büyük problemi olan plan yapma, planlı çalışma, program oluşturma, analiz yapma gibi problemlerini çözebilecekleri ender spor dallarından biridir. Bütün çocukların satranç oynamasını tavsiye ediyoruz.

Çeşitli okullardan katılan ilk okul ve orta okul öğrencilerinden dereceye girenlere 23 nisan 2013 günü ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında ödüller verilecektir.

İlk okul Dalında derece giren öğrencilerimiz

  1. Mert Oğuz                  Çeşme önü ilk okulu
  2. Avni kaba oğlu           Gürhan yardım ilk okulu
  3. Emre yavuzyilmaz      Gürhan yardım ilk okulu

Orta okul Dalında Dereceye giren öğrencilerimiz

  1. Mehmet karadeniz               Merkez ilk okulu
  2. Taki Özhakman                    Merkez ilk okulu
  3. Oğuzhan Kılınç arslan         Merkez ilk okulu

haberal61.com

En son Haberler