Güncel Haberler Son Dakika Yöresel Haberler 

Polis Günü Kutlandı

10 NSAN 2013 010Oguzlular.com Ailesi olarak Polis teşkiletının 168.yıldönümü kutluyoruz.

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 168.yıldönümü Beşikdüzü ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

          Doğu Gözaçan Kültür Parkı’nda  düzenlenen törene Kaymakam Alaattin Aktaş, Garnizon Komutanı İsmail Pınar, Belediye Başkanı Ramis  Uzun, Yeşilköy Belediye Başkanı Zülkif Dilli, İlçe Emniyet Müdürü Fevzi Taş, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum  kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

    Tören, çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı İlçe Emniyet Müdürü Fevzi Taş yaptı. Taş konuşmasında,  “Bugün başarıları, fedakarlıkları ve kahramanlıklarıyla, aziz Türk halkının sevgisini ve güvenini en üst düzeyde kazanmanın haklı onurunu taşıyan Türk Polis Teşkilatı’nın 168.kuruluş yıldönümünü sizlerle birlikte kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. Bilindiği gibi emniyet teşkilatı, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanun hakimiyetini ve devlet oteritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Emniyet teşkilatı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir” dedi.

Kaymakam Alaattin Aktaş da, bugün 10 Nisan Polis Teşkilatının kuruluş yıldönümü, polis bayramı, hepimize hayırlı olsun sözleriyle başladığı konuşmasında, “Polis teşkilatı gelişen ve değişen dünyada, Türkiye’nin kalkınmasına da paralel bir şekilde kendi içi dinamiklerini yenilemiş, kendi iç oluşumlarını tamamlamış ve bugün Türk toplumunun hizmetinde etkili, verimli netice ortaya koyan, hesap verebilen, ölçülebilen başarıları ortaya koyan bir teşkilat haline gelmiştir. İçerde huzurun, emniyetin, asayişin, vatandaş güvenliğinin azamileştirilmesi ve zirveye çıkarılıp insanların kaygısız, yarınlardan korkusuz yaşamasının altında yatan gerçek, devletin böylesi haller için istihdam ettiği ihtiyat kuvvetleri polis teşkilatıdır. Teşkilatımızın önemi burdadır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İlçe Emniyet Müdürlüğüne geçildi. Burada sunulan kokteylide ki sohbette konuşan radyo-televizyon program yapımcısı Murat Cihan, “Polis kötülerin  karşısında, iyilerin yanındadır. Polis Türk Milletinin kanı, Türk Milletinin şanı, Türk Milletinin canıdır.  Polise sahip çıkmak zorundayız. Polisin bir aile reisi olduğunu, bir baba olduğunu, bir anne olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız.” dedi.        

Beşikdüzü Haber

En son Haberler