Son Dakika Yöresel Haberler 

Karadeniz Bölgesinde İlk Tonya’da Uygulanacak

kapak(264)İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Melikşah Köyü merasında 280 dönüm mera arazisini ıslah projesi hazırladı.

Yetkililer, bölgenin maden sahası olduğunu, ıslah edilen meraların maden sahası olarak kullanılamayacağını belirttiler.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Mera Islah Projesi hazırladı.

280 dönüm alanda yapılacak ıslah çalışması Karadeniz Bölgesi’nde ilk olma özelliğini taşıyor. Proje, Melikşah Köyü mera alanında uygulanacak.

Hayvancılığa destek açısından hazırlanan projenin uygulama süresinin dört yıl olduğu öğrenildi.

Bu arada Melikşah Köyü halkının söz konusu projeyi desteklemediği bildirildi. Melikşah Köyü Muhtarı Muhammet Günaydın, köy halkının büyük bir çoğunluğunun böyle bir projeyi istemediğini söyledi.

Hazırlanan projede, mera alanında ağaç vasfını kaybetmiş çalılıkların temizleneceği, engebelerin düzeltileceği, karışık çim tohumu ekileceği ve hayvanların su ihtiyacını gidermek için yalaklar yapılacağı konuları yer alıyor.

Yetkililer dört yıl sürecek proje çalışmasının bitiminden sonra mera alanının köy halkının hizmetine teslim edileceğini söylediler.

Hazırlanan proje ile ilgili konuşan Melikşah Köyü Muhtarı Muhammet Günaydın, Melikşah Köyü’nün seçilmesinin manidar olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bize resmen bir bilgi verilmedi. Proje ile mera alanında tek tip ot yetişecek. Mevcut flora bozulacak. Meranın doğal haliyle kalmasını istiyoruz. Ağaçların kesilmesine karşıyız; oradaki bir diken bile bizim için önemlidir. Melikşah, Büyükmahalle ve İskenderli’nin ortak merası olan Ruj tepesini ıslah etsinler. Bir taraftan mera ıslahı projesi hazırlanıyor, bir yanda meraya bitişik alanda çimento fabrikası kuruluyor. Bunu anlamak mümkün değil.”

Yetkililer, bölgenin maden sahası olduğunu, ıslah edilen mera sahalarının maden sahası olarak kullanılmasının mümkün olmadığı dile getirdiler.

Tonya Haber

En son Haberler