Diğer Haberler Son Dakika 

Fırtına Az Hasarlı Geçti

76873DOĞU Karadeniz’de önceki gün etkili olan dip dalgılı deniz fırtınasının ardından hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Giresun’un Bulancak İlçesi’nde kaybolan öğrenciyi arama çalışmaları sürüyor. Artvin’in Hopa İlçesi’nde denize sürüklenen 12 araçtan 3’ü kaybolurken, çay bahçesi zarar gören Rizeli Mustafa Demircan, “Ufak bir tsunami yaşadık” dedi. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 300 bin lira civarında bir zararlarının olduğunu belirtirken, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu da 250-300 bin liralık zarar olduğunu dile getirdi.

ARTVİN’DE ARAÇLAR
HALA ARANIYOR
Artvin’in Hopa İlçesi Sarp Sınır Kapısı’nda dev dalgaların denize sürüklediği 12 araçtan kaybolan 3’ünün aranmasına devam edildiği, bazı otomobil parçalarının kıyıya vurduğu belirtildi.

“UFAK BİR TSUNAMİ YAŞADIK”
Rize sahilinde zarar gören tesis sahiplerinden Mustafa Demircan, ‘Ufak bir Tsunami’ yaşadıklarını belirterek, “6 yıl önce bir daha yaşamıştık. Tesiste hasar var. Ancak sahilin altyapısında daha çok hasar var. Denize koruyucu yapılırsa bu hasarları bir daha yaşamayız” dedi.

DEV DALGALARIN ALTINDA KALDI
Rize sahilinde oluşan dev dalgalar bir amatör kamera tarafından görüntülendi. Sahilde bisiklet binen iki kişinin bir anda üzerlerine gelen dev dalgadan kaçmaya çalıştığı görüntülerde bisikletlilerin çevreye saçılan taşlardan kendilerini güçlükle kurtardığı gözlendi. Sahilde oluşan dev dalgaların boyu izleyenleri korkuttu.

BAKIRCI: HASARIMIZ 300 BİN TL
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, yaptığı açıklamada, fırtına dolayısıyla yükselen dalgaların Karadeniz Sahil Yolu’na ulaştığını belirterek, “Dalgalar, yola hafriyat taşıdı. Bu nedenle ulaşımda zaman zaman aksama yaşandı. Belediyemize ait çay bahçesi olarak kullanılan sosyal tesis ile çocuk parkı da zarar gördü” dedi. Bakırcı, belediye ekiplerinin yola taşınan hafriyatı temizleme çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, “Ekiplerimizin temizlik çalışmasını akşama kadar bitirmesini planlıyoruz. Bu olayı   çok büyük zarar görmeden atlatmamız sevindirici” diye konuştu. Bakırcı, hasar tespit çalışmasının devam ettiğini kaydetti. Karayolları ekipleri de ulaşımda aksama yaşanmaması için yol temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, önceki gün denizde meydana gelen dev dalgaların tahrip ettiği Kumyalı Cumhuriyet Parkı’nda hasar tespitinde bulundu. Belediye ekiplerinin Pazar gününden beri çalışmaları yürüttüklerini belirten Başkan Aksu, “Giresun Belediyesi olarak tüm ekiplerimizle buradayız. Fen İşleri, Park Bahçe ve Su Kanal Müdürlüklerimizden oluşturduğumuz 100 kişilik ekip hasar onarımı bitene kadar burada çalışmalarını sürdürecekler. Burayı eski haline kavuşturacağız. İşletme sahiplerinin de büyük hasarları var. İşletmelerin sigortalı olması ve sigortanın da hasarların bir bölümünü karşılıyor olması sevindirici bir durum. İşletmelerin 250-300 bin lira gibi ciddi oranda zararları var. İşletme sahiplerine ve Giresun’a geçmiş olsun diyorum. Tek tesellimiz can kaybı olmadan bu afetin atlatılmış olması. Karadeniz’de maalesef sahil kesiminde bu tarz olayları yaşamak mümkün. Çünkü doğa kendinden alınanı geri almak için 10-15 yılda bir bu tarz afetlere sahne oluyor” dedi.

Günebakış Gazetesi

En son Haberler