Son Dakika Yöresel Haberler 

İstiklal Marşının Kabulünün 92.Yılı

12 MART 2013 02312 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 92. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü dolayısıyla Beşikdüzü Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan program, Anadolu Öğrenmen Lisesi Konferans Salonu’nda icra edildi.

Programa Kaymakam Alaattin Aktaş, Garnizon Komutanı İsmail Pınar, Belediye Başkanı Ramis Uzun, Oğuz Belediye Başkanı ŞakirYenigün, Baro Temsilcisi Selahattin Sekban, ilçe Milli Eğitim Müdür Vekili Fadime Cüre, İl Genel Meclisi üyesi A.Rıza Sezgin, İlçe Müftüsü Ömer Tütüncü, daire amirleri, davetliler ve öğrenciler katıldılar.  Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını okul müdürü Nurettin Olgun yaptı. Olgun konuşmasında, “Bu gün burada bundan 92 yıl önce, 12 Mart 1921’de, bağımsızlık timsallerimizden birisi olan, İstiklal Marşı’mızın kabul edilişinin, seneyi devriyesini kutlamak ve onun şairi olan, büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anmak, O’nun ve şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğilmek için toplandık.

Bu hafta Türk Milleti için, manevi değeri yüksek bir gün ve bir haftadır. Özgürce yaşadığımız, kutsal vatanımızı kanlarıyla sulayan, aziz şehitlerimizin hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Onlar, bu milletin iman ve cesaretini, emperyalistlere gösteren şehitlerimiz ve gazilerimizdir.

Mehmet Akif, esarete isyan eden, milletini uyanmaya ve uyanık davranmaya çağıran bir aksiyon adamıdır. Akif’in en büyük meziyeti ise, söylemi ile eyleminin örtüşmesidir.

İstiklal Marşı bir yenilenmedir, dinamizmdir, Türk dilinin en güzel örneklerinden biridir, tefekkürdür, ruhtur, heyecandır, şanlı mazimizdir, kahramanlık destanımızdır, heybetli kimliğimizdir, dik bir duruştur, Milli mutabakattır, Maneviyat sembolüdür, Kararlılık, yurtseverlik, özgürlük aşkı ve çağdaşlıktır” şeklinde konuştu.  

Öğrenciler Nurdan Sakcak, Uğur Yavuzyılmaz Mehmet Akif Ersoy’dan birer şiir okudular. Öğrencilerden Edanur Çobantürk, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve eserlerini konu alan bir konuşma yaptı.

“İstiklali Yazanlar” ve “Bir Gazinin Verdiği Ders” adlı oyunlar öğrenciler tarafından ustaca sahnelendi. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Gençlik Gözüyle İstiklal Marşı’mız ve Mehmet Akif” konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Anadolu Lisesi’nden Öznur Fiş’e ödülünü Kaymakam Alaattin Aktaş verdi. Aktaş ödül verirken yaptığı kısa konuşmada,  çok güzel bir program oldu. Söylenecek fazla bir şey yok. Emeği geçenleri kutluyorum dedi. Daha sonra  ikinci olan Anadolu Öğretmen Lisesi’nden Tuğçe Çelik’e ödülünü Garnizon Komutanı İsmail Pınar ve üçüncü olan Ticaret Meslek Lisesi’nden Aleyna Bahadır’a ödülünü Belediye Başkanı Ramis Uzun’un vermesiyle program sona erdi.

Beşikdüzü Haber

En son Haberler