Son Dakika Yöresel Haberler 

Mahkeme İhtiyati Tedbir Kararı Koydu.

lvloboTonya Asliye Hukuk Mahkemesi Livalobo arazisinin satışına ihtiyati tedbir kararı koydu.

Osman Lermi, Şükrü Bahadır, Mustafa Bahadır, Tevfik Günaydın, Derviş Turan ve Güngör Lermi Tonya Asliye Hukuk Mahkemesine açtıkları davada, Tonya Belediyesi’nin EMBA Trabzon Çimento Ticaret ve Sanayi A.Ş.’ye satışını yaptığı 97 dönüm arazinin satışının, arazının mera olması nedeniyle satışının iptalini istedi. Livalobo’daki arazinin satışının iptali ile ilgili dilekçede ihtiyati tedbir kararı konulması da talep edildi.

Tonya Asliye Hukuk Mahkemesi, aldığı kararla arazi ile ilgili ihtiyati tedbir kararı koydu ve kararı Tapu Müdürlüğü’ne gönderdi.

Tapu Müdürlüğü’ne yazılan kararda, “Dava konusu Tonya ilçesi 323 ada 4 no.lu parsel ve 62098,29 metrekare, 298 ada 43 no.lu parsel ve 34 902,10 metrekarede kayıtlı taşınmaz için tedbir talebinin kabulü ile dava sonuçlanıncaya kadar taşınmazın üçüncü kişilere devrinin önlenmesi amacıyla gereğinin yapılarak mahkememize bilgi verilmesi rica olunur.” denildi.

Tonya Çevre Platformu avukatlarından Nedim Şenol Çelik yaptığı açıklamada, “Sayın Mahkeme, davacıların başvurusunu ciddi bularak ihtiyati tedbir kararı vermiştir.  Verilen karar başta Anayasanın 45. maddesine, mera kanununa ve konu ile ilgili kökleşmiş Yargıtay içtihatlarına uygundur. Kararın uygun olduğunu, yapılacak yargılama sonunda taşınmazın mera olması nedeniyle özle mülkiyete konu teşkil etmeyeceğinden ve amacı dışında kullanılamayacağından EMBA şirketine ait bu tapu kayıtlarının iptal edilmesinin kuvvetle muhtemel olduğunu düşünüyorum.” dedi. Avukat Çelik , Mahkemece verilen ihtiyati tedbir kararını olumlu bulduklarını da sözlerine ekledi.

Tonya  Haber

En son Haberler