Çocuklara Özel Son Dakika 

Temel Reis – Çizgi Film

temel

 

 

.

.

 

1929 yılında ünlü ABD Karikatürist’i Elzie Crisler Segar tarafından üretilen temel reis çizgi karakteri gelmiş geçmiş en başarılı çizgi filmi yapıtlarından sayılmaktadır. Ülkemizde çok büyük bir izleyici kitlesine sahip olan temel reis, kimileri tarafından da Türkiye üretimli olarak biliniyor. Ama temel reis aksine ilk olarak Amerika da izlenilmeye sunulmuştur.

Avrupa da izlenme rekorlarına koşan ünlü çizgi filmi temel Reis bu başarısını Türkiye’de de yakalamıştır. Tüm dünya ya ıspanak yemeği sevdiren temel reis, akıllarda da ıspanak yiyişiyle kalmıştır. Beklide tüm çocuklar bu yüzden temel reisi örnek alarak ıspanak yiyorlardır. Ispanaktan güç alan ve ıspanak yiyince daha da güçlü olan temel reis izlerken sevgilisi safinaz ve düşmeni kabasakallın yer aldığı karakterlerle uzun yıllar ekranlarda kalmıştır.

Sadece çizgi filmi değil ekranlar da yayımlanan örnek alınarak dizi ve filmler de büyük dikkat çekmiştir. Hala çeşitli ekranlarda yayımlanan bu dünya değeri temel reis’in sürekli olarak yayınlanmaması da ayrı bir üzücü durumdur. Usta seslendirmecilerle uzun yıllardır can verilen temel reis şu an Avrupa’da da büyük bir isim olarak görülmektedir

En son Haberler