Son Dakika Yöresel Haberler 

MYO Müdürü Doç. Dr. Hakan Alp’den Açıklama

9182702899Beşikdüzü ve Vakfıkebir Meslek Yüksek Okullarında kapanan bölümlerle ilgili basına bilgi veren Vakfıkebir MYOMüdürü Doç. Dr. Hakan Alp, mevcut durumda Maçka MYO, Trabzon MYO ve Beşikdüzü MYO teknik ve sosyal programların her ikisini de bulundurduğunu, söz konusu yeniden yapılanma sürecinde senatonun aldığı karar gereğince Maçka MYO ve Trabzon MYO teknik programları bünyesinde bulundururken, Beşikdüzü MYO ve Vakfıkebir MYO ise sosyal programları bünyesinde bulunduracağını söyledi.

 

Öğrenci kaybı giderilecek

Üniversite Senatosu, KTÜ’ye bağlı Meslek yüksek okullarında yeniden yapılanma sürecinde teknik ve sosyal programların her ikisini de bünyesinde bulunduran MYO’larının belirlenen bir alanda branşlaşması ve daha kaliteli eğitim vermeleri amacıyla bazı MYO’larında teknik bazı MYO’larında ise sosyal programlar bulundurulmasının karara bağlandığını ifade eden Okulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Alp, “İlk bakışta teknik programların kapatılması öğrenci kaybı olarak nitelendirilirse de gelecek yıllarda bu açık en kısa zamanda yeni bölümler açılarak kapatılabilir. Şöyle ki; Trabzon MYO ve Maçka MYO’daki sosyal programlar kapatılınca, bu Meslek yüksek okullarındaki öğretim görevlileri Vakfıkebir ve Beşikdüzü MYO kadrolarına katılacaktır. Dolayısıyla YÖK’ten yeni kadro talebi süreci için zaman harcamadan yeni bölümlerin açılması için en kısa zamanda girişim yapılarak yeni bölümler açma suretiyle bu öğrenci kaybı giderilecektir. Ayrıca Vakfıkebir ve Beşikdüzü MYO’larındaki sosyal programların bölgede başka MYO’lunda olmaması da Vakfıkebir ve Beşikdüzü MYO’larında öğrenci sayısının belli bir seviyenin üzerinde kalmasını sağlayacaktır.”dedi.

 

Üniversite Senatosu niçin böyle bir karar aldı?

Üniversite Senatosunun Meslek yüksek okullarının dalında uzmanlaşması düşüncesi YÖK’ünde tasarrufları dahilinde olduğunu kaydeden Doç. Dr. Hakan Alp,  “Ülke genelinde Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler MYO ve Sosyal Bilimler MYO, Antalya MYO, Mersin MYO gibi bazı Meslek yüksek okullarında da bu tür teknik ve sosyal programlar ayırımının yapıldığını da görmekteyiz. Gelecek yıllarda Vakfıkebir MYO ve Beşikdüzü MYO KTÜ’nde sosyal programların açılması söz konusu olduğunda en şanslı meslek yüksek okulları olacaklardır.

Sayın Rektörümüzde teknik ve sosyal programları birbirinden ayrılan Meslek yüksek okullarında yeni bölümlerin açılması için her türlü desteği vereceklerini senato toplantısında ifade etmişlerdir. Özellikle teknik programların KTÜ’de belirlenen Meslek yüksek okullarında bulunmasının, bu programlarda eğitim –öğretim açısından teknik cihaz ve aletlerin alımı, bakımı fazla maliyet gerektirdiğinden bu programların belirlenen MYO’larda toplanmasının üniversitemize daha az maliyet getireceği düşünülmektedir.”

www. besikduzugazetesi.com

 

En son Haberler