Son Dakika Yöresel Haberler 

Beşikdüzü Ticaret Meslek Lisesi Proje Desteki Alacak

Beşikdüzü Ticaret Meslek Lisesi, Robotik Kulübüyle Ben de Varım projesi ile Gençlik Spor Bakanlığının 2012-2013 Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında 43 bin 180 TL proje desteği almaya hak kazandı.

Geçtiğimiz yıllarda robotik alanında ulusal ve uluslararası alanda çok önemli başarılar elde eden Beşikdüzü Ticaret Meslek Lisesi,  “Robotik Kulübüyle Ben de Varım” projesi ile Gençlik Spor Bakanlığının  “2012-2013 Gençlik Projeleri Destek Programı” kapsamında 43 bin 180 TL proje desteği almaya hak kazandı.

Yaklaşık 2500 proje başvurusunun gerçekleştiği Gençlik Projeleri Destek Programında Beşikdüzü Ticaret Meslek Lisesinin projesi ilk 124 proje arasına girerek önemli bir başarı elde etti. Proje koordinatörlüğünü  Bilişim Teknolojileri öğretmeni Ömer Günaydın ‘ın yürüttüğü proje kapsamında; öğrencilerin rahat ve donanımlı bir ortamda, çeşitli yarışmalarda kullanacakları kendi robotlarını (çizgi izleyen robot, mini sumo robot, yangın söndüren robot…) kendilerinin yapabilmeleri için eğitimi alacakları tam donanımlı bir Robotik Atölyesi kuruldu. Kasım ayı itibariyle başlayan proje kapsamında, 12 öğrenci 8 ay boyunca elektronik, mekanik ve programlama dersleri alarak robot yapacaklar. Yaptıkları robotlarla ODTÜ tarafından düzenlenecek 10. Uluslararası ODTÜ Robot Günlerine, İTÜ tarafından düzenlenecek İTÜRO Robot Olimpiyatlarına ve Ankara’da MEB tarafından 5.si düzenlenecek olan “JİCA” Robotik yarışmasına katılacaklardır. Aynı zamanda proje kapsamında öğrencilere, velilere ve öğrencilerin derslerine giren öğretmenlere Rehber Öğretmen İsmail Bakay tarafından psiko-eğitim verilecektir

Beşikdüzü Haber

En son Haberler