Son Dakika Yöresel Haberler 

Bugün İlaç Alacaklar Dikkat !

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bugünden itibaren e-reçete sistemine geçiyor. 1 Temmuz 2012’de kısmen başlayan, bugünden itibaren de anlaşmalı tüm hastane ve eczanelerde zorunlu olan uygulamayla artık reçete yazılmayacak, ilaçlar; hekimin verdiği şifrelerin eczacıların sisteme girişiyle görülebilecek.

SİSTEM AKSIYOR
Sistem, yazılan ve satılan ilaçları kayıt altına alacak olsa da, Medula’da meydana gelen aksaklıklar, hastaların mağdur olmasına neden olabiliyor. Geçtiğimiz haftalarda bu nedenle yine sıkıntı yaşanmıştı.
Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, “SGK, yarın (bugün) bir sorun yaşanmayacağını bildirdi. Biz uygulamanın bir süre daha normal ve e-reçete olarak sürmesini istemiştik. Çünkü Medula zaten ağır işleyen bir sistem ne zaman bozulup ne zaman düzeleceği belli olmuyor” dedi. Çolak, Sağlık Uygulama Tebliği’ne de dikkat çekerek şöyle devam etti:
“SUT’ta doz uygulamaları, piyasada olan ilaçlar, bazen günlük olarak bile değişebiliyor. Bu değişikliklerin sisteme hemen girilmesi lazım ki; hekim kurum tarafından ödenen ilaçları yazabilsin. Aksi takdirde eczane ayağında yine sorun yaşanır.”
E-reçete, Medula’da yaşanan sorunlar nedeniyle 1 Ocak yerine 15 Ocak 2013’e ertelenmişti. Toplam 110 bin doktordan 107 bininin, sisteme dahil olmak için gerekli olan hekim şifrelerini aldığı belirtiliyor.
Uygulama, bugünden itibaren 81 kentteki 25 bin eczaneyi de kapsayacak.
Haber61

En son Haberler