Son Dakika Yöresel Haberler 

Beşikdüzü Çakmak Cami İbadete Açıldı

İhtiyaca cevap verememesi nedeniyle 2012 yılında yıkılarak, yerine 7 ay önce temeli atılan 1500 kişi kapasiteli Beşikdüzü Merkez Yeni Hacı Çakmak Caminin zemin katı, hızla devam eden çalışmalar sonucu merasimle ibadete açıldı.

Beşikdüzü Müftülüğü tarafından, Camii’nin zemin katında düzenlenen ve Camii’nin ilk etabı olarak ifade edilen zemin katının açılış merasimine, Kaymakam Alaattin Aktaş, Belediye Başkanı Ramis Uzun, siyasiler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Ömer Tütüncü, “Cemaatimizin, siz hayırsever kardeşlerimizin ve Sayın Belediye Başkanımızın büyük katkılarıyla eski camii yıktık. Ve tabii ‘Cami yıkan müftü’ olarak da burada ismimiz geçti. Camiyi herkeste yıkamaz onu da söylüyorum. Meslek hayatımda üçüncü yıktığım camii burası olmuştur. Çok kısa bir süre içerisinde bu camiinin bu hale getirilişi, şu ana kadar yapılan harcama, 1 milyar 200 bin Türk lirası. Buraya dışarıdan gelen destek, makbuz karşılığı verilen paranın miktarı ise 90 bin Türk lirası civarında. Ayrıca 30 bin Türk lirası da, minare yapımında kullanılması için bir kardeşimiz çek verdi. Bu hizmetin daha kısa sürede bitirilebilmesi için; cemaat olarak, hayırseverler olarak hep beraber taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Biz şu ana kadar çıkıp sokakta kimseden para toplamadık. Her kardeşimiz kendi iradesi ve isteğiyle makbuz karşılığı hayrını yapıyor. Bu camiinin yapılmasında asıl desteği veren, bu işi üstlenen kardeşimiz; tabii ki isminin ön plana çıkmasını istemiyor ama şunu da ifade etmek istiyorum ve yanlış algı oluşmasın diye söylüyorum; bu camiyi sadece bir kişi yaptırıyor değil; hep beraber yapıyoruz, hep birlikte bu hizmeti tamamlayacağız.” dedi.

“Yardımlarınızı bekliyoruz”

Hayırsever vatandaşlar Ziraat Bankası Türkiye Diyanet Vakfı Beşikdüzü şubesine ait İBAN: TR 6700 0100 0692 2699 8119 5001 nolu banka hesabına veya makbuz karşılığı müftülüğe gelerek yardımlarını yapabilecekler.

Daha sonra, Giresun Bulancak İlçe Müftülüğü’nden özel misafir olarak gelen din görevlilerinin birbirinden hoş seda ve farklı makamlar icra ederek okudukları Kur’an-ı Kerim dinleyenleri adeta mest etti. İlçe Müftülüğü Tasavvuf ve Musikisi Korosunun seslendirdiği ilahilerin ardından, Bulancak İlçe Müftülüğü’nden gelen iki din görevlisinin öğle namazı için rast makamında birlikte okudukları çift ezan, akabinde tören sona erdi.

besikduzugazetesi

 

En son Haberler