Diğer Haberler Son Dakika 

Likapaya İnceleme

Beşikdüzü İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri 2013 yılı TÜBİTAK 44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında Coğrafya dalında proje çalışmalarına katılma kararı aldı.
Trabzon ili Beşikdüzü, Şalpazarı, Tonya, Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçelerinin yüksek köylerinde yayla yükseltilerinde yetişen Çalı Çileği (likapa) bitkisinin bütün yönleriyle incelenmesi, araştırılması, beşeri ve ekonomik boyutlarının ortaya çıkarılması hakkında tüm çalışmaları kapsıyor.
Coğrafya Öğretmeni Ömer Çıtlak rehberliğinde 11/F sınıfı öğrencilerinden Özge Şahin ve Betül Aktaş’ın hazırladığı proje 24 Ocak 2013 tarihinde bitirilecek.
Proje çalışmaları süresince KTÜ Bitki Biyolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atalay Sökmen, Orman Mühendisliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Turna ve aynı fakülteden Prof. Dr. Ali Demirci ile yapılan görüşmelerde proje ve proje konusu hakkında detaylı bilgi alındı. Ayrıca Fatih Eğim Fakültesi Öğretim Görevlilerinden Ebru Gençtürk ve Beşikdüzü ilçesinde konu ile ilgili Ziraat Mühendisi olarak çalışan Osman Ergül’den de çalışma alanı ve çalışma konusu hakkında detaylı bilgiler edinildi.

Besikdüzügazetesi

En son Haberler