Son Dakika Yöresel Haberler 

81 İlden 10 Bin Kişi Tek Yürek…

1 ilden 10 bin kişi Sarıkamış Harekâtı sırasında donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçik’i anmak için Allahuekber Dağları’na tırmandı. Eksi 13 derece ve 1 metre karda gerçekleşen yürüyüşe İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da katıldı.

Sarıkamış harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçik’i 98’inci yılında anmak için Türkiye’nin dört bir yanından binlerce kişi Allahuekber Dağları’na yürüdü.
81 ilden gelen her yaştan yaklaşık 10 bin kişi, şehit düşen Mehmetçikler’i anmak için Kars’ın Sarıkamış İlçesi Kızılçubuk Köyü’nde buluştu.
Tören alanında yürüyüşe katılanlar karanfillerle karşılandı. Çelenklerin konulmasın ardından saygı atışı yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Sarıkamış’ta görevli kadın Yüzbaşı Nilüfer Karabulut, harita üzerinde harekatı anlattı.
‘DEDECEĞİM BEN GELDİM’
Önceki geceden itibaren başlayan yoğun kar yağışı altında “Dedeciğim ben geldim” sloganıyla Allahuekber Dağları’na yapılan yürüyüşü İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç başlattı.
Eksi 13 derece ve 1 metre karda yapılan yürüyüşe katılanlara atkı ve eldiven şapka dağıtıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile 3. Ordu Komutanlığı tarafından yürüyüşe katılanlara içerisinde süt, lavaş ekmeği, poğaça, helva, su ve çikolata bulunan erzaklar ikram edildi.
‘DAĞLARI AŞTIK’
Anma töreninde konuşan Bakan Kılıç, 10 bin gençle birlikte önemli bir güne tanıklık ettiklerini belirterek, “Tekbirler getirerek Allahuekber Dağları’nı aştık. Ama üşümedik, üzgünüm. Kat kat giyindik, onların donma hissini iliklerine kadar hissettikleri o duyguyu hissedemedik. 10 bin üniversiteli gencimiz, askerimiz, özel harekat birlikleri, komandomuz ile birlikte bu dağları aştık.
Vize ve belkide sınavlarından feragat ederek buraya gelen üniversiteli gençlerimiz beni duygulandırdı. O gençlerin dünyaya gelmesine vesile olan ana ve babalarından Allah bin kere razı olsun” dedi.
‘EĞER BEN SAVAŞTA ÖLÜRSEM’
Kar yağışı altında, 8.4 kilometrelik Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur Yolu’nda yapılan anma yürüyüşü 2.5 saat sürdü. Burada tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ı, Hafız Hakkı Paşa rolünde, Enver Paşa’nın “Eğer Ben Savaşta Ölürsem” adlı vasiyetnamesi ile karşıladı.
‘Gök kubbe var oldukça’
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin “Bugün burada 10 binler yürüdü. Türk milletinin onurlu, gururlu birer ferdi, şerefle bu dünyaya geldik, şerefli birey olarak terk edeceğiz. Gök kubbe var oldukça bu millet var olacaktır. Bu varlığın en büyük teminatı Türk askeridir, Mehmetçik’tir” dedi.
Haber61

En son Haberler