Son Dakika Yöresel Haberler 

Kadırga Kültür Trz. Çevre Güz. ve Koruma Derneği

Kadırga Kültür Turizm Çevre Güzelleştirme ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut UZUN, Yönetim Kurulu üyelerinden Halim YEŞİLARAZ ve çalışma arkadaşları İstanbul Ümraniye’deki Ören Derneğini ziyaret etti.

Mahmut UZUN,Örenlileri 29 Aralık 2012 tarihinde yapılacak Kadırga Derneği Dayanışma gecesinde birlikte olmaya davet etti.Kadırgada yapılan hizmetleri anlatarak su ve tuvalet sorunlarını çözdüklerini ifade ettiler.Kadırga’da ayrıca Ören Çeşmesi yaptırdığını ve önümüzdeki yaz bu çeşmeninde faaliyete geçeceğini söyledi.Mahmut UZUN “Kadırgadaki sorunların birlikte çözülebileceğini ve Örenlilerin kadırgaya gel-meleri için gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.”

Ören Dernek Başkanı Çavuş Metin ÖZARSLAN,”Kadırga derneği yönetim kurulunun Derneğimize yaptığı ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek 29 Aralık’ta yapılacak Kadırga Dayanışma Gecesine katılacaklarını ifade ettiler.Kadırgadaki alt yapı sorunlarının çözülmesi geç kalınmış bir hizmet olarak değerlendirirken,Mahmut UZUN Başkanın ve yönetiminin bu konuda verdiği emek ve mücadeleyide takdirle karşıladıklarını ifade ettiler.

Kadırgada Otcu kültürünün yok olma tehlikesinden bahseden ÖZARSLAN,”Ören obasının ve Örenlilerin buradan koptuktan sonra,kadırgada değişkenliklerin yaşandığı ve birilerinin açgözlülüğü ortaya çıkmıştır”. dedi.

ÖZARSLAN,”Kadırga tarihinin temsili olan Kadırga açık camisinin etrafına kadar evler yapılmış [ neredeyse caminin içine ev yapılacak] ve tarihi caminin selületi bozularak KADIRGA TARİHİNE KARŞI BÜYÜK BİR HAKSIZLIK YAPILMAKTADIR.”dedi

Örenliler gittikten sonra kadırgada bozulmaların olduğu ,güç dengelerinin değiştiği,otcu kültürünün bozulduğu,ekonominin zayıfladığı her platformda ve herkesce söylenmekte olup,ama ne yazıkki hiçbir zaman sorunun çözümü ve yaptırımlar noktasında adımlar atılmamış, süreç iki taraf adına da kötü izlenerek 25 sene boşuna hibe edilmiştir.” dedi. “Dernekler,sivil toplum örgütleri,muhtarlar,siyasiler,yerel yöneticiler artık biraraya gelerek bu soruna dur demeli ve eskiden olduğu gibi barış içerisinde Örenliler bir şekilde kadırgaya geri dönmelidir diyerek ,bundan sonraki süreçte söylemler değil,somut adımların atılması şarttır”.dedi

Maçka Booş Dernek Başkanı Halim Yeşilaraz “Örenlilerin Kadırgaya gelmeleri için gerekli adımları atabilecelerini,Örenliler istedikleri taktirde Kadırga etrafında Maçka topraklarından belirli bir alan tahsis edilerek Örenlilere verilebileceğinin altını çizdiler”.

Kaynak:Dizgine.com

En son Haberler

10 Thoughts to “Kadırga Kültür Trz. Çevre Güz. ve Koruma Derneği”

  1. Kazım Zıp

    Mahmut Uzun un Kadıga Yaylası ile ilgili yorum yapacak ne yetkisi ne kapasitesi vardır.Üç beş kuruş kazanmak için yapacak olduğu geceye 5-10 bilet satmak ,Ören li arkadaşlardan 2-3 kadeh rakı içmek için sarf ettiği bilinçsiz sözlerdir.Ciddiye almamak gerekir.

    1. Bu Mahmut Uzun kendini ne zannediyor acab ,bu ada hiç bir araştırma yapmamış anlaşılan adam hiç bişe yapmasa babsına sorar be .Yahu milletin tapulu malını nasıl oluyorda başkalarıan peşkeş çekmeye çalışıyor bu adam bilmiyormuki KADIRGA YAYLASI ,OĞUZLULARININDIR VE ÖYLE KALACAKTIR. bu böyle biline bilmeyenlere duyrula herkes aklını başına devşire yoksa adamın aklını alırlar.Bir dernek başkanı üç beş davatiye satacam diye kendini bu kadar küçültmemeli,Birde derneyin üyelerine bir uyarı bu kişiyi hemen deyiştirin yoksa bütün üyelerin başkan gibi düşündüğünü zannedecem.Hem bu kişide bu kadar yürek yok bu işi becerecek derneyinize daha faydalı olacak birini seçin,BU BOYLE OLMAZ

  2. şenol zıp

    babalarımız ve büyüklerimiz 30 sene kar kış demeden büyük bir fedakarlık örneği göstererek yayla davasını sonuçlandırmış ve adalet tecelli etmiştir. bu saatden sonra kimse ören halkına oğuz obasında yer veya bir etkinliğe müsaade etmeyecektir. ama maçkalılar örenlilere yer verirken biraz düşünmeleri gerekli bizde zamanında eş dost ve akraba hatırına yer verdik ama daha sonralarda o verilen yerlere sahip çıkma kalktılar. tarir tekerrür den edebilir.

  3. TARIK ÇALIŞKAN

    sayın mahmut uzun herhalde dernek başkanı oldu kendileriyle kimse alakadar olmuyor kendi başlarına gündem yaratma çabasına girmiş birileri beni muhatap alsın diye sanıyorum bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü geçmiş yıllarda da BAZ İSTANSYONU hakında gündem yaratmıştı ama kadırga yaylasına cıkdığı zaman telefonunda kulağından eksik etmiyodu herhalde kriptonlu sim kartı var dağda pkklıların kullandığı mobil aletlerden aklıma o geliyor.örenlilerle yer vermek gerekiyosalar ŞIK gıranından versinler oralara yapsınlar çeşmede herkes faydalansın sis dağında yer paylaşımı yaptılar sıra yine XII YUZYIL DAN beri kadırgada yaşayan OĞUZ lularamı geldi herkes haddini bilecek.

  4. 29 Aralıkta yapılacak gece acaba neden sadece ören halkı davet edilmiştir?Bu tek taraflı davetin bir anlamı varmıdır.?Verilen hukuk müçadelesinden sonra yaylada kanuni olarakta bir hakkı olmayan ören derneğine kadırgada yapılan hizmetler anlatılmaktadır? Bu derneğin kurulma amacı nedir ?Sayın Kadırga Kültür Turizm Çevre Güzelleştirme ve Koruma Derneği yanlış adımlar atmaktasınız…

  5. Birileri bizim yerimize karar vermeye çalışıyor. Mal sahibi dururken sokaktan geçenler evin sahibi gibi karar vermişler. Ne diyelim ne kadar kalıcı olur. Asıl sorun sisdağı dır. Sisdağını göremeyenler kadırgadan bahsetmesin lütfen.

  6. cengiz hacıalioğlu

    Mahmut Uzun bey.. siz ne kadar bilgilisiniz bu konuda bilmiyorum ama cüretiniz haddinizi aşmıştır.. Örenlilere yaptığınız yalakalığın beşte biri kadar doğru ve hakkaniyetli konuşabilseniz yada konuşmadan icraat yapabilseniz… Şimdilik bulunduğunuz bu yere biraz olsun yakışırdınız.. Bir Oğuzlu olarak sizi kınıyor ve fazla umudum olmasa da yanlışınızdan dönmenizi bekliyorum.. Ayrıca Oğuzlular hakkında konuşmak değil sizin; kimsenin haddine değildir… Yüzyıllardır Kadırganın sahibi belli.. Trabzon deyimiyle AKİLLİ OL..

  7. şenol zıp

    kadırgaya maalisef yıllardır biz oğuz bölgesi olarak yeterince sahip çıkmamamızın sonusunda kadırga yaylasıyla ilgisi olmayan kişiler kendilerince bir şeyler yapmaya çalışıyor. burada hala faal olarak çalışan geleneksel otçu şenlikleri ve geçen yıl ilk defa yapılan kadırga camiinde iftar programıyla kendinden söz ettiren oğuz köyleri derneğinin daha aktif olarak çalışarak meydanı 3,5 kişiye bırakmaması gerekiyor. Tüm oğuz bölgesi halkının derneğe sahip çıkarak faaliyetlerinin desteklenmesi gerekiyor.

  8. ismet kılıçarslan

    KAMO OYUNA DUYURU:17ARALIK 2012 TARİHİNDE ÜMRANİYE ÖREN DERNEĞİNİ 29 ARALIK 2012 TARİHİNDE YAPILACAK KADIRGA KÜLTÜR VE DAYANIŞMA GECESİ ÖNCESİ NEZAKET ZİYARETİNDE BULUNDUM
    ZİYARET NEZAKET ORTAMINDA GEÇTİ.YALNIZ KENDİ AĞZIMDAN SÖYLEMEDİĞİM BİR ÇOK SÖZ VE VAADLERİN ÜZÜLEREK BENİM AĞZIMDAN SÖYLENMİŞ VE VAAT EDİLMİŞ GİBİ YAZILDIĞINI OKUDUM.BENİM TARAFINDAM BÖYLE BÖYLE SÖZLERİN VE VAATLERİN OLMADIĞINI BEYAN EDERİM.
    NEZAKET İCABI YAPTIĞIMIZ ZIYARETIN BU TÜR ASLI OLMAYAN BEYANATLARIN GERCEK YÖNÜ YOKTUR.

    KADIRGA DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI
    MAHMUT UZUN

  9. raifacil

    Bu mahmut uzunun,anlasiliyor aklicok-kisa.nereli uzunbey.kadirganintarihini bu-uzun-ca-ama cok uzunca arastirip anlamali arayan ya mevlasini yada ……….
    bulur.04.01.bütün oguzlulara selam ve ULUSALCA SAYGILAR:Ra-ACIL:

Comments are closed.