Son Dakika Yöresel Haberler 

Yeşilköy Belde Belediye Başkanı Zülküf Dilli Açıklamaları

Beşikdüzü’nün gelişmişlik endeksinin 5.dereceden 3.dereceye indirildiğini söyleyen Yeşilköy Belde Belediye Başkanı Zülküf Dilli, beceriksizlik yüzünden yılda 7-8 milyon lira zarar ettiklerini söyledi.

Bu yanlışı yapanları Allah’a havale ediyorum

Beşikdüzü-Yeşilköy Belde Belediye Başkanı Zülküf Dilli, 5-6 yıl önce beceriksiz, ne yaptığını bilmeyen idareciler yüzünden gelişmişlik endeksinin 4 iken mahkemeye verilerek, en gelişmiş ilçe konumunda gösterilen ve 5. Derecede gelişmişlik endeksine sokulan Beşikdüzü için uzun uğraşlar sonucu bu zarardan kurtarıldığını söyledi.

7-8 MİLYON LİRA ZARAR

Dilli açıklamasında, “Trabzon’da kağıt üzerinde en gelişmiş 3 tane belediyeden birisi olarak gösterilen ilçemizin bu haksızlık karşısında şu ana kadar bir ilçe belediyesi 2 tane belde belediyesi yaklaşık 7-8 milyon lira zarara uğratan bu kişileri Yüce Allah ile baş başa bırakıyorum.”

1,5 LİRA YERİNE 4 LİRA GELECEK

Bu yanlışlığı düzeltebilmek için Türkiye Belediyeler Birliği, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği, bakan ve milletvekillerimize konuyu anlatarak, bu şekilde mağdur olan diğer ilçeleri de yanlarına alarak, bu adaletsizliği % 10 düzlettiklerini belirten Yeşilköy Belde Belediye Başkanı Zülküf Dilli, “Beşikdüzü Belediyelerine, Özel İdare’ye ve Köydes’ten gelen paralarımızdan bu endekse göre farklılık olacaktır.

Halkımızın anlayacağı şekilde anlatmak gerekirse, 5.gruptaki ilçemizde kişi başına 1,5 lira gelirken, 3.gruba indiğimizde kişi başına gelecek para 4 lira olacaktır. Yani belediye paylarından gelişmişlik endeksine göre % 20 si üzerinden bu paralar gelecektir. İlçemize hayırlı olsun.”dedi.

www.besikduzugazetesi.com

En son Haberler