Diğer Haberler Son Dakika 

31 Aralık Son Gün

Beşikdüzü’nde yeni kurulan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yönetim kurulu Başkan Zafer Zeytin, Kooperatifin kuruluşundaki asıl amacının devlet tarafından ücretsiz olarak verilen, vatandaşların yararlanması gerektiği halde yararlanamadıkları destek, prim ve teşviklerin bir an önce tespit edilerek, bunlardan yararlanmalarını sağlamak olacağını söyledi.
Başkan Zeytin, Vatandaşların anaç sığır desteğinden yararlanmaları için hayvanların kültür ırkı veya melez ırk olması gerektiğine dikkat çekerek, Hayvanlar Türkvet ve e-ıslah veri tabanına 31 Aralık 2012 tarihine kadar kayıtlı olması gerektiğini kaydetti.

TÜRKVET VE E- ISLAHA KAYIT ÖNEMLİ!

Anaç sığırların 01 Kasım 2012 ile 31 Aralık 2012 tarihleri arasında suni tohumlama yapılmış ve 15 Şubat 2013 tarihine kadar da e-ıslaha kayıt edilmiş olması gerektiğini ifade eden başkan Zeytin, şunları söyledi: “Sığırlar 14 aylık (400 gün) yaştan önce suni tohumlama yapılmışsa destekten yararlanamaz. Anaç sığırlar Türkvet ve e- ıslaha kayıt sisteminde 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle aynı işletmede kayıtlı ve yaşıyor olmalıdır. İşletmeye geliş tarihi 01 Ekim 2012 tarihinden önce olmalıdır. Vatandaşlarımız süt desteği alabilmeleri için süt işleme işyerlerinden süt veren işletmeler adına kesilen müstahsil makbuzlarını her ayın 20’sine kadar kooperatifimize teslim etmeleri halinde süt desteğinden yararlanabileceklerdir.”dedi.

Oluşturulan yönetimde Başkan Yardımcısı Sait Çağlar, Sekreter Mehmet Ali Ateş, Coşkun Kara, Hakan Kılıç ve Hasan Ali Terzi’de Denetleme Kurulu üyeleri olarak seçildi.

besikdüzügazetesi.com

En son Haberler