Son Dakika Yöresel Haberler 

Vakfıkebir Devlet Hastanesinde Değişim Sürüyor

Vakfıkebir Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Aydın, hastaneye kurulan yeni cihazları ve özelliklerini basına tanıttı.

 

TOMOGRAFİ ÜNİTESİ HİZMETE AÇILDI:

Hastaneye yeni kurulan ve sağlık taramasına başlanılan en önemli cihazlardan birinin tomografi cihazı olduğuna dikkat çeken aydın, “ Tomografi cihazı ile beraber hastalarda beyin tümörü, beyin kanaması, beyinde damar tıkanıklığı, akciğer veya karaciğere sıçrayan kanser vakalarına kadar her türlü tanı konulabilirken, karında, bağırsaklarda bir metastaz olup olmadığının incelenmesi dahil görüntüleme yapıp tanı koyabiliyoruz. Kontrastlı dediğimiz ilaçlı tomografi de çekebiliyoruz. Kısaca bu cihazla vücudun her tarafında kanser taraması yapabiliyoruz. Ayrıca bu cihaz sayesinde koroner anjiyo çekiyoruz ve normal anjiyonun haricinde kalp damarlarında bir tıkanıklık var mı- yok mu görebildiğimiz gibi, boyun damarlarına da anjiyo çekiyoruz. “ dedi.

 

 

SARA HASTALIĞI KORKULU RÜYA DEĞİL:

Hastaneye gelen bir yeni cihazın da EMG cihazı olduğuna vurgu yapan Uz. Dr. Aydın, bu cihaz sayesinde sinir uçlarında bir sinir sıkışması olup olmadığını, özellikle şeker hastalığına bağlı olarak sinir uçlarında oluşabilecek hasarların ve kaslarda oluşan hastalıkların tespitini rahatlıkla yapabildiklerini ifade etti. Aydın, bir diğer bir yeniliğin son teknoloji ürünü olan ‘EEG’ cihazı sayesinde sara hastalıklarında, nöbet geçirmede; sara hastalığının cinsini, tipini tespit edip tedaviye başlayabildiklerini ifade etti.

 

GÖRME KUSURLARINA KESİN ÇÖZÜM:

Hastaneye yeni gelen ve görme kusurlarının tanı ve tedavisinde kullanılan bir cihaz sayesinde tüm göz hastalıklarını tedavi edebildiklerinin altını çizen Aydın, “  Özellikle yeni doğumlarda, doğumsal olarak ortaya çıkan görme bozukluklarını rahatlıkla tespit edebiliyoruz. Doğumdan sonra 30- 40 gün içersinde ortaya çıkan görme kusurlarının tanı ve tedavisi için en gerekli cihazlardan biri şu an hastanemizde. “ dedi.

 

DOBLER VE EKO CİHAZI DA HİZMETTE:

Bacaklarda damarsal bir sıkıntı olup olmadığını, özellikle varis ve tromboz denilen ve arterial olarak bacaklarda damar tıkanıklığı sorunu olup olmadığının teşhisine yarayan dobler cihazının da hizmete girdiğini söyleyen Aydın, “ Bu cihaz sayesinde teşhis koyarak kolaylıkla tedavi edebiliyor, ultrasonla beraber tüm batın taramasını yapabiliyoruz; EKO cihazımızla da kalp kapakları ve kalple ilgili bir anomali olup olmadığını rahatlıkla anlayabiliyoruz. Ayrıca Holter cihazımızla birlikte kalbin atışlarını pil takarak 24 saat kaydedip ritim bozukluğu olup olmadığını anlayabiliyoruz. Hastanemizde yeni kurulan eforlu EKG diye bilinen koşu bandı sayesinde ise hastayı koşturup, akabinde kalpte bir krizi riski olup olmadığını da ölçmek mümkün. “ dedi.

 

KAPALI AMELİYATA GEÇİLDİ:

Başhekim Uz. Dr. Mustafa Aydın, bundan sonra açık ameliyat yerine kapalı ameliyata geçileceğine dikkat çekerek, “ Laperoskopi ile beraber özellikle karını açmadan ve üç- dört noktadan girerek ameliyat yapabiliyoruz ve hastalarımızın çok daha kısa sürede taburcu olmasını sağlıyoruz. Yine aynı şekilde kadın- doğumda kullandığımız histereskopi ile her hangi bir patolojik durumda yine karını açmadan, karın bölgesinden dört delikle girerek rahatsızlığın tanı ve tedavisini yapabiliyoruz. Solunum fonksiyon testi ile özellikle astım ve koah dediğimiz nefes darlığı ile ilgili hastalıklarda tanı koyup tedavi yapmak mümkün oluyor.

Ayrıca fizik- tedavi ünitemizde pasif egzersizlerle ve özellikle felçli hastaların tedavisinde ve iyileştirme çalışmalarında son derece modern cihazlarımız mevcut. Kulak, burun- boğaz doktorumuzun kullandığı endoskopik bir cihazla burundan atılan bir kamera ile kafanın içi rahatlıkla görüntülenebiliyor. “ ifadelerini kullandı.

 

 

YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ AÇILIYOR:

Başhekim Aydın, kamuoyunun yıllardan beri beklediği en önemli müjdeyi de şöyle verdi: “ Yoğun bakım ünitemizi açıyoruz ve yoğun bakım ünitemizde kullanacağımız monitörlerimiz en geç on gün içinde teslim edilecek. Şu anda 12 adet yoğun bakım ünitesi yataklarımız geldi. 12 adet yoğun bakım hasta monitörleri geldiği zaman hedefimiz en geç bir- bir buçuk ay içersinde yoğum bakım ünitesini hazır hale getirmek. Ayrıca, görme alanıyla ilgili olarak perilepsi dediğimiz cihazımız gelecek. Bu cihaz sayesinde özellikle yaşlı hastalarda, katarakta ve görme bozukluğu olanların tanı ve tedavisinde hem bizlere, hem de hastalarımıza yardımcı olacak. Diş polikliniğini modernize etme çalışmalarımız var. Yeni röntgen cihazımız gelecek. İlerleyen dönemlerde ise acil servise üçüncü bir röntgen cihazı kurulacak. Ayrıca otroskopi denilen ve dizi açmadan iki delikle diz ameliyatlarında kullanılan yeni bir cihazımız gelecek. Böylece diz ve kalça ameliyatlarında açık ameliyat yerine kapalı ameliyat yöntemine geçeceğiz. “

 

AMAÇ HASTA GÖÇÜNÜ ÖNLEMEK:

Başhekim Uz. Dr. Aydın, hedeflerinin Vakfıkebir Devlet Hastanesi’ni tam teşekküllü bir bölge hastanesi konumuna getirmek olduğuna dikkat çekerek, “ Hastalarımızı komşu il veya ilçelere sevk etmek yerine hastanemizde tedavi etmektir. Böylece hem hasta göçünü önlemiş olacağız, hem de hastalarımızın kaybedecekleri zamanı minimuma indireceğiz. “ şeklinde konuştu.

besikdüzügazetesi.com’dan alıntıdır

En son Haberler