Eğitim Odası Son Dakika 

Trabzon Armağanı Kitab’ı Çıktı

Trabzon’un Fethi’nin 550.yılında Fetih ve Fatih araştırmacı yazar İsmail Hacıfettahoğlu tarafından Trabzon’a Armağan kitabı yayınlandı.

        Tarihimize aid bilgilerimizin önemli bir kısmını, Trabzon adının nerden geldiği gibi, değiştirecek olan bu kıymetli eser, Ankara’da faaliyet gösteren Trabzon Platformunun desteğiyle Atlas Yayıncılık tarafından basıldı. 567 sayfa, kuşe kağıda dört renk basılan, çok sayıda harita, gravür, resim, fotoğraf, kroki içeren Trabzon Armağanı, cildiyle, şömiziyle, grafik ve tasarımıyla göz dolduruyor. Kitabın içeriğine uygun bu mizanpaj ve tasarım ise hemşerimiz Turan Kandemir’in şirketi Rıhtım Ajansa aid.

     Trabzon’un 550. fetih yıldönümünün kalıcı bir şekilde anılması gayesiyle; Ankara’da faaliyet gösteren Trabzon Platformunun desteğiyle, İsmail Hacıfettahoğlu tarafından çeşitli kaynaklardan yararlanarak hazırlanan bu kitap, ‘toprak altında kıymetli madenler gibi duran tarihimizi yazarak, bir kültür ve şuur kaynağı’ olarak Atlas Yayıncılık tarafından yayınlandı.
     İsmail Hacıfettahoğlu yaptığı açıklamada; Bizler, bu güzel beldenin mensupları olarak tarihimizi çok iyi bilmek, bu önemli yıldönümü dolayısıyla da hafızalarımızı tazelemek durumundayız. Tarih, milletlerin hafızası olarak kabul edilir. Milletler, bu hafızayı canlı tutacak bir tarih şuuruna sahip oldukları müddetçe hayatiyetlerini devam ettirebilirler dedi.

Beşikdüzü Haber

En son Haberler