Son Dakika Yöresel Haberler 

Fındık Üretiçisi Desdek Bekliyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker  22.09.2012 tarihinde yapmış olduğu açıklamada fındık üreticilerine müjdeli haber diyerek fındıkta desteğin devam edeceğini söylemişti.  Ancak, bu konu hakkında bakanlar kurulundan bir karar çıkmadı.

Dünya fındık üretimi  ve ihracatının büyük kısmı  elinde bulunduran Türkiye’de   fındık üreticileri yeterince devlet desteği alamadıkları için mağdur ediliyorlar

Tarım Bakanı Mehdi Eker 22.09.2012 cumartesi yapmış olduğu bir konuşmada fındık üreticilerine desteklemenin devam edecek bunun bir yıl mı yoksa eskisi gibi  üç yıl mı buna daha bir karar vermedik. Bu konuyu bakanlar kurulunda karara bağlayacağız demesine karşılık aradan geçen zaman diliminde hiç bir ses çıkmadı.

Fındık üreticileri alan bazlı fındık desteklemelerinin bir nebze de olsun borçlarını ödemek gübre ihtiyaçlarını karşılama gibi ihtiyaçlarına sıcak para girdiğinden bunun desteklenmesi tarafındalar fındıkta destek olmayınca üreticide zor şartlarda üretmiş olduğu fındığı pazara indirdiği zaman emeğinin karşılığını almak istiyor ancak bu olmuyor.  Temmuz ayında fındık üreticilerine JÜT çuval dağıtımı yapılmış üreticilerde imza karşılığında bu yırtık yamalı çuvallardan almıştı. Pazara götürdüğünüz ürünü herhangi bir tüccara verdiğinizde elinizdeki resmi evrakı gösterin kilo başına 10 kuruş destekleme alacaksınız denmişti. Yeşilkıyı Gazetesi’nin Şalpazarı temsilcisi ve aynı zamanda fındık üreticisi olan Mustafa Özcan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bütün üreticiler gibi bende bir üretici olarak resmi evrakımı gösterdim ancak bir sonuç alamadım. Üreticiler zor durumda dedi.

Beşikdüzü Haber

 

En son Haberler