Son Dakika Yöresel Haberler 

Beşikdüzünde Cumhuriyet Kutlaması

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 89. yıldönümü Beşikdüzü´nde düzenlenen törenlerle kutlandı. Beşikdüzü İlçe Stadında düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Kaymakam Alaattin Aktaş, Garnizon Komutan Vekili İsmail Pınar, , Belediye Başkanı Ramis Uzun, daire amirleri, siyasiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

Bayram saat 10.00 da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Kaymakam Alaattin Aktaş, Garnizon Komutan Vekili İsmail Pınar ve Belediye Başkanı Ramis Uzun öğrencilerin ve halkın bayramını kutladılar.

Günün anlam ve önemine belirten bir konuşma yapan Kaymakam Alaattin “Bugün Ulusca büyük bir sevinç yaşıyoruz. Sevincimiz dünyanın dört bir yanında yangı bulmaktadır. Yurt içinde ve yurtdışında tüm vatandaşlarımız ve kurumlarımız Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorlar. Bu kutlamalar bize büyük bir heyecan, engin bir sevinç ve çok büyük haklı onur yaşatmaktadır. Atatürk’ün nitelemesi de cumhuriyet için en büyük eserim şeklindedir. Şuan burada bulunan herkes çok iyi bilmelidir ki, cumhuriyete kavuşmak çok büyük yokluklar, imkansızlıklar içerisinde, azimle ve kararla verilen çok çetin mücadeleler sonucu, hiç de kolay olmamıştır. Ne mutlu bizlere ki, tüm insanlığın keşfettiği yegane ve en üstün ve en son yönetim bicimi olan cumhuriyet sahibiz. ” dedi.

Öğrenciler tarafından şiirler okundu, kız folklor ekibinin ardından Anadolu Sağlık Meslek Lisesi bando takımının eşliğinde geçit töreni gerçekleştirildi.

Törenin son bölümünde Cumhuriyet Bayramı kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren takımlara ve öğrencilere ödülleri verildi.

Kros yarışması 1500m.kategorisinde birinci olan Kız Teknik ve Meslek Lisesi, ikinci olan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve üçüncü olan Ticaret Meslek Lisesi 2000m.erkekler kategorisinde birinci olan Atatürk Lisesi, ikinci olan Ticaret Meslek Lisesi ve üçüncü olan Endüstri Meslek Lisesi’ne krosta ferdi erkeklerde birinci olan Atatürk Lisesi’nden Fehmi Kara, ikinci olan Endüstri Meslek Lisesi’nden Ceyhun Güdü, üçüncü olan Atatürk Lisesi’nden Tugay Kara’ya ferdi kızlarda birinci olan Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Büşra Aksoy, Merve Kırlak ve Sinem Öztürk’e ödülleri Kaymakam Alaattin Aktaş tarafından verildi

Masa tenisi yarışmalarında erkekler kategorisinde birinci olan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, ikinci olan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, üçüncü olan Anadolu Lisesi kızlarda birinci olan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve ikinci olan Kız Meslek Lisesi takımları ödüllerini Garnizon Komutan Vekili İsmail Pınar’ın elinden aldılar.

Kano yarışmasında kızlar kategorisinde birinci olan Akademi Gençlikspor Kulübü’nden Aleyna Kilit, ikinci olan Zigana Genlikspor Kulübü’nden Sabiha Kaya ve üçüncü olan KTÜSpor Kulübü’nden Semiha Kaya’ya ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Enver Koç, erkekler kateforisinde birinci olan Akademi Gençlikspor Kulübü’nden Serthan Öncü, ikinci olan Mehmet Sağlam ve üçüncü olan Zigana Doğaspor Kulübü’nden Durukan Bekar’a ödüllerini Belediye Başkanı Ramis Uzun verdi.

Satranç yarışmasında birinci olan Anadolu Öğretmen Lisesi’nden Bedirhan Öztürk’e ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Enver Koç, ikinci olan yine Anadolu Öğretmen Lisesi’nden Yunus Emre Usta ve üçüncü olan Endüstri Meslek Lisesi’nden Aziz Fehmi Olgun’a ödüllerini İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fazıl Arıkan verdiler. Kutlama programı, ödüllerin verilmesinin ardından sona erdi.

Beşikdüzü Gazetesi

En son Haberler