Son Dakika Yöresel Haberler 

Beldeler Kapanmaya Karşı Oy Kullandı

CHP, Trabzon’un birçok beldesinde dün referandum düzenledi. Söğütlü, Pelitli ve Çukurçayır’da düşük katılım karşısında yüksek oranda ‘hayır’ oyu çıktı. Söğütlü’deki referandumda MHP’li Belediye Başkanı Metin Gedikli de oy kullanarak ‘hayır’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon’un birçok beldesinde dün referandum düzenledi. CHP Trabzon’da mevcut 16 büyükşehir belediyesine ek olarak, büyükşehire dönüştürülmesi planlanan 13 ili kapsayan tasarı uyarınca belde belediyelerinin kapatılmasını öngören yasa tasarısı ile ilgili olarak referanduma gitti. Referandumda vatandaşın yüksek oranda belediyelerin kapatılmasına karşı çıktığı gözlenirken, CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan sonuçların bekledikleri gibi çıktığını ifade etti. Öte yandan Söğütlü’nün MHP’li Belediye Başkanı Metin Gedikli Söğütlü’de referanduma katılırken, Gedikli oyunu kullandıktan sonra sandıkları gezen CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’yla birlikte bir süre sohbet etti.

BEKLEDİĞİMİZ GİBİ ÇIKTI
Sonuçların vatandaşın ‘Bana sormadan beldemi kapatma, ben hizmet almak istiyorum’ düşüncesiyle hareket ettiği şeklinde yorumlanması gerektiğini belirten Karan, “Genele baktığımızda Trabzon’da yüzde bir oranında kişi beldenin kapatılmasını istiyor. Halk belediyesinin kapanmasını istemiyor. Biz geçen hafta da üç beldemizde referandum yapmıştık. Orada da çıkan sonuçlar aşağı-yukarı aynı doğrultudaydı. Sonuçlar beklediğimiz şekilde çıktı” dedi.

3 ilçedeki sonuçlar ise şöyle:
Trabzon Merkez ilçeye bağlı Pelitli’de kurulan sandıkta 51 ‘Evet, belediye kapansın’ oyu çıkarken, 550 ‘Hayır kapanmasın’ oyu çıktı. Akyazı’da 6 evet, 649 hayır, Çukurçayır’da 63 evet, 699 hayır. Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde ise 10 beldede yapılan referandumda toplamda 15 bin 742 kişinin görüş bildirirken, bunların 15 bin 168’i ‘Hayır, belediyem kapanmasın’ dedi. 531kişi ‘Evet, belediye kapansın’ derken, toplamda 43 oy geçersiz sayıldı. Trabzon’un Düzköy İlçesi’nde Çayırbağ Beldesi’nde referandum yapılırken, toplamda 3 bin 423 seçmen bulunan beldede, 2 bin 339 kişi sandığa gitti. Bunlarınsa 2 bin 307’si ‘Hayır, beldem kapanmasın’ derken, kapansın diyenlerin sayısı 32’de kaldı. CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan bu referandum sonuçlarıyla alakalı önümüzdeki günlerde geniş çaplı bir basın açıklaması düzenleyeceğini söyledi.

günebakış.com

En son Haberler