Son Dakika Yöresel Haberler 

Çanakkale Vakfıkebirde

Türkiye Gaziler Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından hazırlanan Çanakkale savaşlarını anlatan gezici müze otobüsü Vakfıkebir’de ziyaretçi akınına uğradı. Vakfıkebir şehir merkezi Şadırvan önünde ziyaretçilerini kabul eden müzeye ilgi oldukça fazla. Gezici Müze, 2 gün boyunca Vakfıkebir’lilerin ziyaretine açık olacak.
      Vakfın sorumlusu Erol Bukan,  yaptığı açıklamada, Genel Merkez tarafından Çanakkale Savaşlarını ve Sarıkamış Harekâtını anlatmak için gezici müze oluşturuldu. Dört ay önce Ankara’da yapılan toplantı sonucunda ilk olarak Karadeniz bölgesine gezici müzeyi sergileme kararı alındı. İl, ilçe olarak Türkiye’yi dolaşacağız, bunun için Vakfıkebir’deyiz. Çanakkale’ye gidemeyen vatandaşlara Çanakkale’yi ayaklarına getirdik, yaşanan destanı anlatan bilgilerin ve kullanılan savaş malzemelerinin otobüste sergilendiğini, söyledi.
       Tarihi değerlerin canlanması ve tarihi bilincin aşılanması için vatandaşların ayağına giden Gezici Müze’de Çanakkale Savaşı’ndan kalma savaş aletleri, resim ve diğer malzemeler sergilendi. Aracın dışında bulunan “Dur Yolcu” ve “Seyit Onbaşı” maketleri de ziyaretçilerin ilgisini çekti. Heykellerle vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirirken, gezici Müze’de ziyaretçilere hediyelik eşya satışı da yapıldı.

vakfıkebirgazetesi

En son Haberler