Son Dakika Spor Gündemi 

Brezilya’ya El Salladık

Bir Dünya Kupası yolculuğunda daha bize ayrılan sürenin sonuna geldik.. Eksiklere rağmen Macaristan’a karşı milli ruhun dirilişi yerine ruhsuz bir takım izledik, henüz 4. maçta Brezilya hayaline veda ettik..

Brezilya’da düzenlenecek olan 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu’nda Türkiye, Macaristan’a konuk oldu. Ferenc Puskas Stadı’nda oynanan mücadelede Millilerimiz Mevlüt’ün golüyle öne geçerken Szalai(2) ve Gera’nın gollerine engel olamayarak 3-1 mağlup oldu.

Karşılaşmaya iyi başlayan Ay-Yıldızlılar, pas oyunuyla rakibine karşı baskın bir futbol ortaya koydu. 22. dakikada Mevlüt Erdinç, Caner’in sol kanattan yaptığı yerden ortayı köşeye yollayarak Türkiye’yi öne geçirdi. Bu golün ardından toparlanan Macarlar, 31’de Volkan’ın da büyük hatasının bulunduğu pozisyonda Szalai ile beraberliği yakaladı ve ilk yarı 1-1 sona erdi.
İkinci yarıya Abdullah Avcı, Aydın Yılmaz’a şans vererek başlarken beklenen geri dönüşü alamadı. 50’de Szalai takımının ve kendisinin ikinci golünü atarken 57’de durum 3-1 oldu. Ceza sahamıza yapılan ortada Koman’ı indiren Hamit sarı kart görürken hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan kaptan Gera topu filelere gönderdi. Sercan Sararer ve Umut Bulut’un oyuna girişleri skorda ve oyunda fark yaratmazken karşılaşmadan Ay-Yıldızlılar 3-1 mağlup ayrıldı.
Bu sonuçla Türkiye 3 puanda kalarak 4. sırada yer alırken, Dünya Kupası’na katılma umutlarını oldukça azalttı. Macaristan ise 9 puanla ikinci sıraya yükseldi.
Spor61

En son Haberler