Bizden Haberler Son Dakika 

Oğuz Belde Belediyesi Hayır Dedi

Trabzon’un mülki sınırları içinde bütünşehir olması ile kapanma noktasına gelen Tonya’nın İskenderli Beldesi ile Beşikdüzü’nün Oğuz Beldesi’nde CHP tarafından dün özel bir referandum yapıldı.

Oğuz Beldesi 666 hayır

1221 seçmen sayısı olan Oğuz Beldesi’nde yapılan referandum sonuçlarına göre; belde halkı 666 oyla beldenin kapanmasına hayır dedi. 10 evet oyu, 3 te geçersiz oyun kullanıldığı Oğuz’da toplan 679 oy kullanıldı.

İskenderli Beldesi 1091 hayır

Türkiye’de Muğla’dan sonra noter huzurunda referandumun yapıldığı 1579 seçmen sayısı olan İskenderli Beldesi’nde ise, 1091 hayır oyu çıktı. 13 evet oyu, 6 geçersiz oyla İskenderli’de toplam 1110 kullanıldı.

Beldelerinin kapanmaması için vatandaşların gösterdiği duyarlılığa memnun olduklarını belirten Oğuz Belediye Başkanı Şakir Yenigün, “Bu belediyeyi zorluklarla kurmuştuk. Vatandaşımız belediyesine sahip çıkmak istiyor. Merkeze uzak bir beldeyiz. Hizmet açısından vatandaşta tereddüt var. Belediyenin kapatılması konusunda vatandaş bize sorulsun istiyor. Demokratik olmadığına inanıyorlar. Bu referandum etkisinin ne olacağı da ayrı bir tartışma konusu ama en azından burada yaşayanların tercihinin ne olduğunu ortaya koymuş oluyoruz.”dedi.

besikduzugazetesi.com

En son Haberler