Son Dakika Yöresel Haberler 

Bingöl’de Tonyalı Kenan Latifoğlu Yaralandı

Bingöl-Muş karayolu Onbirevler mevkiinde askerleri taşıyan seyir halindeki otobüse PKK’lı teröristlerce saldırı düzenlendi.

İlk ulaşan haberlere göre 10 asker şehit oldu, 63 kişi de yaralandı. Yaralı askerlerden 34’ü Bingöl Devlet Hastanesi’ne, 14’ü ise Solhan ve Muş Devlet Hastanelerine kaldırıldı.

TONYALI ÖĞRETMEN DE YARALANDI

Yaralılardan birinin de Tonyalı Kenan Latifoğlu olduğu öğrenildi.

Karşular Mahallesi’nden Ali Sait Latifoğlu’nun oğlu olan öğretmen Kenan Latifoğlu vatani görevi nedeniyle Elazığ’a gidiyordu.

Latifoğlu elinden yaralandı ve Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.

Erzurum’da öğretmenlik görevi yaparken askere giden Kenan Latifoğlu, acemi eğitimini bitirdiği Kastamonu’dan Elazığ’a gidiyordu.

OLAY NASIL GELİŞTİ

Bingöl-Muş karayolunun 16. kilometresindeki Kardeşler Köyü yakınlarında öğle saatlerinde askeri konvoy geçerken pusu kuran PKK’lı teröristler uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla konvoya saldırdı. Roketin isabet ettiği bir otobüs alev alıp yanmaya başladı. Bu sırada konvoyda bulunan diğer askerler PKK’lılara anında karşılık verdi ve çatışma çıktı.

GÖRGÜ TANIKLARI NE DEDİ

Görgü tanıkları “Otobüs alev içindeydi. Dört asker yaralıydı. Ambulanslar hemen yetişti, hastaneye götürüldü. Benim hastaneye götürdüğüm askerlerden biri ‘bize roket atmışlar.” şeklinde konuştular.

Bir köy korucusu da, olay yerine gittiğini, mayınlı patlama olmadığını, karşıki tepeden roket saldırısı olduğunu ve konvoydaki bir otobüsün isabet aldığını söyledi.

Olay yerine çok sayıda ambulansın gittiğini belirten yetkililer, şehit sayısının artmasından endişe edildiğini belirttiler.

LATİFOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA

Bingöl’de saldırıya uğrayan askeri konvoyda yaralanan Tonyalı asker Kenan Ltifoğlu, verdiği bilgide kendilerini savunmaları için silahları olmadığını bildirdi.

Latifoğlu açıklamasında şöyle dedi: “6 sivil otobüsle Muş-Van yönünde seyir halindeydik. Bir anda teröristlerin roketli saldırısına uğradık. Ardından silahlarla otobüsü taramaya başladılar. 200 kişi kadar vardık. Kendimizi savunmak için silahımız yoktu. Teröristler otobüsün yanına gelseydi, hepimizi şehit edebilirlerdi. Şehit düşen arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.”

Tonyahaber ve https://oguzlular.com  olarak şehitlerimize rahmet dilerken, yaralı tüm askerlerimize ve özellikle Latifoğlu ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Tonya heber

En son Haberler