Son Dakika Yöresel Haberler 

Beşikdüzüspor Başkanı Karadeniz’den Açıklamalar

Beşikdüzüspor Başkanı Cengiz KARADENİZ 18 Eylül 2012 günü yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Ben bir yıldır 3. lig 1. gurup ta futbol oynayan Beşikdüzüspor futbol kulübünün başkanlığını yürütüyorum. Birçok sorun ve sıkıntılarımız var hepsini aşmaya çalışıyoruz, ancak en önemli sorunumuz ve sıkıntımız futbol oynamaya sahamız yok, bu sorunumuzu aşabilmek için başta Kaymakamımız Alaattin AKTAŞ, siyasi kadrolarımız ile birçok girişimlerimiz oldu ancak şu ana kadar kesin bir netice alınamamıştır araştırmalarımız sürüyor.

Bize teklif edilen yerler içerisinde en uygun olan arazi Deniz sahil alanında bulunan yerdir. Bu arazinin dışında kalan araziler hem fiziki, hem ulaşım hemse ekonomik olarak ileriye yönelik baktığımızda Beşikdüzüspor’a uygun olmayacaktır.

Beşikdüzü ilçemizin futbol takımı 3. Ligde futbol oynamasına rağmen futbol oynamaya sahasının olmaması çok düşündürücüdür, bizim U 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 genç takımlarımız var, ayrıca Yeşilköyspor futbol takımımız var, Çevre ilçelerden gelerek Beşikdüzü ‘nde spor yapan, futbol oynayan oyuncularımız var. Bu oyuncularımıza oyun oynayacak, spor yapacak saha bulamıyoruz, bazı maçları tehir etmek zorunda kalıyoruz.

Beşikdüzüspor için Akkese köyünde bakılan ve çeşitli platformlarda açıklamaları yapılan yer Beşikdüzüspor stadyumu için kesinlikle uygun değildir. Bu yerin yaz-kış, kar-yağmur ulaşım sorunu vardır. Arazi mehillidir çıkış ve iniş zorlukları vardır. Yol sorunu vardır. Aynı zamanda Bölge stadyumu olması hesaplandığında Çevre ilçelerden bu yere seyirci taşınması da mümkün değildir ve çok büyük bir maliyet gereklidir. En uygun yer ise hem ekonomik, hem ulaşım hemse maliyet yönünden SAHİL DOLGU ALANIDIR Akkese deki arazinin sadece yol masrafına bu stadyumu yapar bitiririz. Beşikdüzüspor’a 500 bin tl versinler bu işi Beşikdüzü spor kulübü olarak tüm dolgusunu biz yapalım taahhüt ediyoruz.!. Devletin parasının hesabını da yapmak sırasında bizlere düşer diye düşünüyoruz.

Akkese köyümüzde bize gösterilen alan Beşikdüzü SPOR TESİSLERİ için mükemmel bir alandır bu alana tesislerimizin binaları, kamp sahası çok uygun olarak yapılabilir. Yapılırsa her konuda katkımızı sağlayacağız elbette.

Beşikdüzü ilçesinin çevresinde bulunan ilçelerin futbol takımları 3. Lig de futbol oynamadıkları halde hepsinin futbol sahası vardır, sadece Beşikdüzüspor’un futbol stadyumu yoktur. Bizler bu eksikliğimizi tamamlayarak bir hizmet getirmek istiyoruz. Şehir merkezine yakın başka alternatif yerlerde vardır. Ben söyledim oldu mantığı ile Beşikdüzü ilçemizi ileriki yıllara taşımamız mümkün değildir. Beşikdüzü ilçemize yapacağımız bir hizmet sadece Beşikdüzü ilçesine değil tüm bölgemize hitap etmelidir. Çarşıbaşı’ndan, Tonya’dan, Şalpazarı’n dan bir seyirci bir maç seyretmek için Akkese merasına çıkmaz sadece bu kriter dahi seçilen yerin uygun olmadığına yeterlidir. Veya bu stadyum hizmeti halka Beşikdüzü ilçesine yapılacağına göre Beşikdüzü hatta Büyükliman Bölgesinde bir kamuoyu yoklaması yapılsın halk nereye yapılmasına razı ise oraya yapılsın biz Beşikdüzü spor yönetimi olarak ona da razıyız.”

Başkan Cengiz KARADENİZ sonuç olarak şöyle dedi. “Şehirleri Stadyumlar güzelleştirir. Şehir hüviyetlerini kazandırırlar. Benim ligimde 18 takım var hepsinin illerine, maçlarına gidiyoruz hepsinin stadyumları şehir merkezlerindedir. Sahillerimizde hiçbir stadyumda ilçe dışında değildir” dedi.

Beşikdüzü Hâkimiyet Gazetesi

En son Haberler