Son Dakika Yöresel Haberler 

Trabzon Son Üç Ayda Üç Şehit 2 Yaralı Verdi!

Son yıllara göre 2012 yılının yaz aylarında ardan terör saldırılarına yüzü aşkın şehit veren emniyet güçleri dur durak bilmeden operasyonlarına devam ederken son üç ay içerisinde Trabzon’a 3 şehit 2 yaralı asker geldi.

Bu şehitlerin ilki Hakkari’nin Dağlıca üst bölgesi askeri yerleşkesine saldıran eli kanlı terör örgütünün şehit ettiği Ali Yasin Erosmanoğlu. Şehit onbaşı Erosmanoğlu’nun vatani görevini yaptığı Hakkari Dağlıca’da 12 asker ile birlikte şehit olmuştu.

Şehit onbaşı Erosmanoğlu ile birlikte aynı kışlada vatani görevini yaparken aynı saldırıda yaralanan diğer bir Trabzonlu ise piyade er Ömer Arslan’dı. Arslan vücuduna saplanan şarapnel parçalarıyla ağır yaralanmış Ankara GATA’da tedavi altına alınmıştı.

Son 3 ay içerisinde Trabzon’a gelen ikinci şehit ve ikinci yaralı ise Afyon’da meydana gelen patlamada şehit olan 25 Mehmetçik arasından geldi. Afyon’da askeri kışlada mühimmat deposunda istif çalışması sırasında henüz nedeni belli olmayan bir patlama meydana geldi. Patlamada Piyade Onbaşı Onur Fikret Dulger şahit olurken Trabzon Sürmene doğumlu Karabüklü Piyade Onbaşı Fethi Tuna yaralanmıştı.

Son olarak ateş Trabzon’a Bingöl Karlıova’dan düştü. KCK yapılanması davası görevinden dönen Bingöl Çevik Kuvvet ekipler amirliğine bağlı otobüse saldıran hain terör örgütü PKK 8 polisimizi şehit etti. Şehit olan polisler arasında Trabzonlu şehit polis Ümit Yıldırım’da yer altı. Şehit polisin Araklı’da bulunan evine ateş düştü.

haber61

 

En son Haberler