Kemençe Videolar Son Dakika 

Ali Çinkaya & Kadırga

Kemençe ustadı Ali Çinkaya kemençesi ve sesi eşliğinde Kadırga yaylasında cekilmiş fotograflardan oluşan güzel bir kılip…

Ali Çinkaya, 1953 yılında Trabzon/ Şalpazarı İlçesi Doğancı Köyü’nde doğdu. Şalpazarı’nda yetişen kemençecilerin –türkücülerin en başarılılarındandır.Türküleri, Şalpazarı köylerinde konuşulan “Çepni Ağzı” nın tipik örnekleridir. Doğaçlama,saatlerce türkü söyleyebilen Ali Çinkaya’nın kardeşleri Mehmet ve Fikret de türkücüdürler.

Ali Çinkaya’nın kemençe eşliğinde söylediği türküler, İstanbul’daki bazı firmalar tarafından kaset olarak piyasaya sunulmuştur. Çinkaya, sanatını çevresinde tam olarak tanıtamamış bir sanatçıdır. Ali Çinkaya 1994 yılında vefatetmiştir.

 

En son Haberler

One Thought to “Ali Çinkaya & Kadırga”

  1. Abdullah BEKTAŞ

    Bizim kuşağın ve çocukluğumuzun İbrahim TATLISESİ, her ne kadar onu yöresel müzik çaldığı için biz tanıyorsak bile o bizim için İbrahim TATLISES den daha kıymetli olmuştur. Bizim çocukluğumuzda ileişim araçları günümüzdeki gibi gelişmiş olmadığndan rahmetlinin türküleri dilden dile dolaşırdı. Bu vesile ile kendisine tekrar Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun.

Comments are closed.