Son Dakika Yöresel Haberler 

Kadırga’da İftar Proğramına Davet

Beşikdüzü İlçesi Oğuz Köyleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından Kadırga Yaylası’nda iftar programı düzenleniyor.

Hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken programa yaklaşık üç bin kişinin katılması bekleniyor.

11 Ağustos Cumartesi günü ikindi namazından sonra Kadırga Yaylası’ndaki tarihi açık camide başlayacak programda, bölgemizin tanınmış ve sevilen seslerinin de katılacağı Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif ziyafeti sunulacak. Ardından Pazar yerindeki protokol alanında iftar yemeği verilecek.

Kadırga Yaylası’nda ilk kez düzenlenecek ve Kaçkar Tv’den de canlı yayınlanacak olan iftar programıyla ilgili olarak Oğuz Köyleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kazım Zıp, “Bu dağlarda birçok isimsiz kahramanlar var. İsimlerini bilmesek de var olduklarını biliyoruz. Onları dualarımızda unutmamamız gerekir. Bu gün biz onları unutursak yarın da bizden sonrakiler ve bizim çocuklarımız da bizi unuturlar. O nedenle hem bizden sonrakilere örnek olması, hem de özellikle Kadırga Yaylası’nı bizlere emanet bırakan ecdadımızı, birlikte Kur’an ve dualarla analım istedik. Bu düşünce ile çalışmalarımızı başladık. Yaklaşık üç bin kişinin katılacağını tahmin ediyoruz.  Hazırlıklarımızı da buna göre yapıyoruz. Herkesi Kadırga’da iftara davet ediyoruz. İnşallah güzel bir program olur. Biz bir başlangıç yapmış olacağız, inşallah bizden sonrakiler de devam ettirirler ve bu dini etkinlik olarak geleneksel hale gelir” dedi.

Dernek Başkanı Zıp, Trabzon ve Gümüşhane il valileri ile il müftüleri başta olmak üzere, çevre ilçelerin kaymakam ve belediye başkanlarının yanı sıra kurum ve daire amirleri ile siyasilerin de davet edileceğini belirttiği iftar programına, “Bütün vatandaşlarımız davetlidir” dedi.

 

Haber: www.mithatgudu.com

En son Haberler