Son Dakika Spor Gündemi 

Sol Bamba Bitti Gibi

Bordo Mavili ekibimiz Glowacki ile yollarını ayırdıktan sonra transfer de stoper arayışlarını bir süredir devam ettiriyordu. Bu nedenle basında çıkan çeşitli haberler doğrultusunda taraftarlarında kafası karışmıştı. En son olarak ismi ekibimizle anılan İngiltere Championship ekiplerinden Leicester City’ de forma giyen Sol Bamba oldu. Aynı ülke vatandaşı olan oyuncumuz Zokora’ nın da devreye girmesiyle transfer bitme aşamasında, kulüp ve futbolcu  ile anlaşıldığı haberlerini bugün itibariyle almış durumdayız. İleri ki bir kaç gün içerisinde de oyuncunun İstanbul’ a gelip sözleşmeye imza atması bekleniyor.

Peki kimdir Sol Bamba?

Sol Bamba tam adıyla Souleymane Bamba, 13.01.1985 tarihinde doğmuştur. Fransa doğumlu olup, Fildişi Sahili vatandaşıdır. Oynadığı mevki stoper aynı zamanda ön liberoda oynamaktadır. Sol Bamba Championship’ te oynadığı 36 maçta 1 gol kaydetmiştir. Bamba bu maçların 4′ üne sonradan girmiş ve 1 kezde maç içerisinde dışarı alınmıştır. Bamba toplamda lig maçlarında 2964 dakika sahada kalmıştır. Bunların yanında bamba FA Cup’ ta 1 maç Friendlies 4 maç oynamıştır.

Souleymane Bamba Kariyeri

Souleymane Bamba Futbol hayatı boyunca 4 Kulüpte görev yapmıştır. Bunlar P.S.G ( 2004 – 2006 ) , Dunfermline Athletic ( 2006 – 2008 ) , Hibernian ( 2008 – 2011 )  , Leicester City (2011 – 2012 ) yılları arasında görev yapmıştır. Kariyeri boyunca 7 gol kaydetmiştir ve 34 sarı kart , 2′ de kırmızı kart görmüştür.

Bonservisi konusunda edinilen bilgi 1 milyon Euro’ dur fakat henüz kesin bir bilgi verilmemiştir.

 bordomaviwep

En son Haberler