Son Dakika Yöresel Haberler 

Üç Aylar Bugün Başlıyor

İslam dinine gönülden bağlı Yüce milletimizin “üç aylar” diyerek özel bir önem verdiği Recep, Şaban ve Ramazan aylarının başlangıcına ulaşmış bulunuyoruz.

Kuşkusuz bu aylar,  ruhlarımızı dinlendirmek ve Yüce Allah’ın rahmet ve merhametine sığınmak için çok kıymetli fırsatlardır.

Bu vesileyle, Üç ayların ve idrak edeceğimiz Regaip kandilinin birlik, beraberlik, kardeşlik ve barışa vesile olması temennisi ile milletimize ve tüm İnsanlığa hayırlar getirmesini diliyor. Üç aylarınızı ve Regaip kandilinizi tebrik ediyorum.

“Allahım! Receb’i ve Şaban’ı hakkımızda hayırlı ve mübarek kıl, bizi Ramazan’a ulaştır.”
Üç aylara girince Resulullah Aleyhisselam böyle dua ederdi…

1.Allahü Teâlâ, Receb ayında oruç tutanları mağfiret eder.
2.Receb-i şerifin bir gün başında, bir gün ortasında ve bir gün de sonunda oruç tutana, Recebin hepsini tutmuş gibi sevap verilir. [Miftah-ül-cenne]
3.Receb-i Şerîfin birinci gününde oruç tutmak üç senelik, ikinci günü oruçlu olmak iki senelik ve yine üçüncü günü oruçlu bulunmak bir senelik küçük günahlara kefaret olur. Bunlardan sonra her günü bir aylık küçük günahların af ve mağfiretine vesile olur.buyuruyorlar. (Camiu-s sağir)
4.Recep ayı Allahın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır.” (Aclûnî, Keşful-Hafâ, 1/423)
5.Kim Receb ayında, takva üzere bir gün oruç tutarsa, oruç tutulan günler dile gelip Ya Rabbi onu mağfiret etderler. [Ebû Muhammed]
6.Receb ayında yapılan dua kabul edilir, günahlar affedilir. Lakin bu ayda günah işleyenin cezası da kat kat olur.

En son Haberler