Son Dakika Yöresel Haberler 

Mayıs Yedisi Şenliği Sona Erdi

Beşikdüzü 11. Mayıs Yedisi Şenliği’nin ikinci gününde Çeşmeönü Limanı’nda yelken yarışması, Doğu Gözaçan Parkı’nda uçurtma gösterisi yapıldı. Belediye Kültür Salonunda YKKED Beşikdüzü Şubesi tarafından düzenlenen “Ülkeyi Kucaklayan Adam Tonguç” konferansı Prof. Oğuz Makal tarafından, Karadeniz İnsanı Mizah ve Karikatör konulu sunu ise gazeteci-yazar Hikmet Aksoy tarafından verildi. Akşam bölümünde Kuzeyin Uşakaları halk oyunları gösterisinden sonra Beşikdüzü Kız Meslek Lisesi defilesi yapıldı. Konserde ise Grup Feluka, Kübra Batur, Zeynep Başkan ve Onur Şanlı sahne aldı.

Üç gün devam eden şenliğin son gününde, Doğu Gözaçan Kültür Parkı’nda ki, deniz kazasında hayatlarını kaybeden 38 vatandaşımız için anma töreni düzenlendi. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Belediye Meclisi üyesi eğitimci Hasan Gören: “20 Mayıs 2000 tarihinde elim bir kaza sonucu yitirdiğimiz 38 deniz şehidimiz, Beşikdüzü halkının vicdanında derin izler bırakmıştır. Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Diliyoruz ki, Tanrı böyle bir acıyı bir daha ne bizlere ne de başkalarına yaşatmasın” dedi.

Anma programı çerçevesinde Kaymakam Alaattin Aktaş ve protokol tarafından denize çelenk bırakıldı. Ardından hayatlarını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okundu. Ardından limanda mısır unu helvası dağıtıldı.

SON GÜN MAYIS YEDİSİ KUTLANDI

Son olarak Çeşmeönü Limanı’nda Mayıs Yedisi geleneğine göre denizde inekler yıkandı, en güzel inek yarışması düzenlendi, halk oyunları gösterileri sunuldu. En güzel inek yarışmasında 36 inek arasından Gülhanım Aksoy’un ineği birinci, Sabri Çoban’ın ineği ikinci, Ali Gündoğdu’nun ineği üçüncü oldu.  Dereceye giren ineklerden birincisine 150 TL, ikincisine 100 TL, üçüncüsüne ise 75 TL ödül verildi. Ayrıca tüm ineklere 50 TL ve birer çuval kepek verildi. Şenlikte vatandaşların deniz gezintisi yapamaması üzüntü yarattı.

Kaymakam Alaattin Aktaş ve Belediye Başkanı Ramis Uzun Mayıs Yedi Şenliği’nin sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada; “Bu yıl 11.sini gerçekleştirdiğimiz Mayıs Yedisi Şenliğimiz amacına ulaştı. Üç gün boyunca çok güzel etkinliklerimiz oldu. Şenliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

www.besikduzuhaber.com

En son Haberler