Bizden Haberler Şenlik Haberleri Son Dakika 

TGB ikiyüzbin gençle 19 Mayıs kutlama yasağını çiğnedi

Gençliğin diriliş yürüyüşüne CHP Milletvekili Mahmut Tanal, İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever, TGB’nin en genç üyesi olarak tanınan Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, 68’liler Birliği Vakfı, Balyoz davasından tutuklu yargılanan komutanların yakınlarının oluşturduğu Vardiya Bizde Platformu, Gazeteci Ümit Zileli, Heykeltıraş Mehmet Aksoy ve çok sayıda aydın katıldı. Spor Kulüplerinin taraftar grupları ve Kabataş Lisesi öğrencileride pankartlarıyla birlikte yürüyüşe renk kattılar.

Kortejin başında başta Filistinli ve Suriyeli olmak üzere çok sayıda gençde bayraklarıyla birlikte yer aldı. Yediden yetmişyediye bütün yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşümüz İstiklal caddesini adeta şenlik alanına çevirdi. 

Marşlar ve sloganlar eşliğinde devam eden yürüyüş her geçen dakika çığ gibi büyüdü. Kortej Galatsaray Lisesi’nin önüne vardığında Deniz Gezmiş’in fotoğrafının olduğu bez afiş bir binadan açıldı. Afişin altında Deniz Gezmiş’in “Biz Türkiye’nin ikinci kurtuluş savaşçılarıyız” sözlerine yer verildi. Coşkuyla karşılanan pankarta karşılık “Atatürk’ten Deniz’e tam bağımsız Türkiye” sloganı atıldı.

İkinci pankart ise Çetinkaya Alışveriş Merkezi’nden sarkıtılan Uğur Mumcu posteriydi.

Demirören Alışveriş Merkezi’nden ise Sivas’ta gericiler tarafından yakılarak katledilen aydınlarımızın fotoğraflarının yer aldığı pankart sarkıtıldı. TGB’liler “Sivas’ın hesabı sorulacak” sloganı attı.

Son pankart da CHP Beyoğlu İlçe Binası’ndan sarkıtılan Nazım Hikmet posteriydi. CHP Beyoğlu Gençlik Örgütü de binadan sarkıttığı “Önce üç çocuk iste, sonra sütünü zehirle, poşu yüzünden kelepçele, Ey AKP bilimle derdin ne” yazılı dev afişle TGB’ye destek verdi.

Fransız Konsolosluğu önüne gelindiğinde ise Manisa’da Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Osman Pakdemir’e “Ben görevimi Bursa Nutku’ndan alıyorum” diyen TGB GYK üyesi Erdem Özdemir, onbinlerce yurttaşa Gençliğe Hitabeyi okuttu.

Kortejin başı Taksim meydanına vardığında ise sonu hala Karaköy’deydi. Bu sırada kalabalık yaklaşık 250bin kişiyi buldu.

İstiklal caddesi ile Taksim meydanının buluştuğu noktada bu sefer Ergenekon tertibi kapsamında tutuklanan aydınlarımızın fotoğraflarının olduğu pankart sallandırıldı. Yurttaşlar sloganlarla ergenekon tertibini protesto etti.

Daha sonra yürüyüşçüler Dolmabahçe istikametine doğru Gümüşsuyu caddesi boyunca yürümeye devam ettiler kortejin sonu ise hala Karaköy’deydi. Dolmabahçe’ye çığ gibi akan gençler meydanı adeta miting alanına çevirdi. Dolmabahçe meydanı doldu taştı, yoldan geçen arabaların sürücüleri korna çalarak ve araçlarından inerek TGB’lileri alkışlayarak destek oldular. Dolmahçe’de yaklaşık 8 metre boyundaki maket Bandırma vapuru yeniden denize bırakıldı. Burada toplanan kitleye yönelik TGB Genel Başkanı M. İlker Yücel kısa bir konuşma yaptı. Grup daha sonra yeryüzünün bütün gençleriyle geleceğe şarkılar söylemek için Maçka Küçükçiftlikpark’a doğru hareket etti.

Haber Fotoğraf ve içerikler : http://tgb.gen.tr/haberler/6857-dirilis-yuruyusu-basliyor-onbinlerce-genc-istiklalde

En son Haberler