Son Dakika Yöresel Haberler 

Okullar Hayat Olsun

Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş ile Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Kaymakamlık toplantı salonunda bir protokol imzalandı.

 

Oğuz Belde Belediye Başkanı Şakir Yenigün, Yeşilköy Belde Belediye Başkanı Zülkif Dilli, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Enver Koç, Fadime Cüre, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Yayla, Kızılay Şube Başkanı Mehmet Can ve okul müdürlerinin katıldığı imza töreninde konuşan Kaymakam Alaattin Aktaş, “Eğitimin limanı olan Beşikdüzü’nde okullarımız, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz için sadece öğretim faaliyetlerinin yapıldığı yer değil, aynı zamanda kültür, sanat, spor gibi sosyal etkinliklerin de yapıldığı mekanlardır. Okullar Hayat Olsun Projesi ile okullarımızın eğitim-öğretim saatleri dışında da kullanılması, dersliklerin, kütüphanelerin, bilgi teknoloji sınıflarının ve bahçelerin velilerin ve çevrenin hizmetine açılması, öğrenciler ve yetişkinler için birer “hayat boyu öğrenme merkezi” haline getirilmesi, halkımızın artan sosyal ve kültürel hizmet talebinin karşılanması, ülkemizin kaynaklarının etkin kullanılması için fırsat sağlanmış olacaktır.”dedi.

 

İmzalanacak olan bu protokol ile okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun şekilde düzenlenmesi, peyzaj ve tasarımının yapılması, ağaçlandırılması, çevrenin yararlanabileceği alanlar haline getirilmesi için gerekli çalışmalara başlanacağını ifade eden kaymakam Aktaş, bu proje ile sağlanan ortaklıklar, gösterilecek çabalarla, okullarımıza çocuklarımızın güvenle oynayabileceği oyun alanları inşa edilecek, okullarımız kültürel, sanatsal, sportif aktivitelere açık, yaşayan ve yaşatan, rengarenk, cıvıl cıvıl görüntülerin oluştuğu, yediden yetmişe herkesin yapacağı bir etkinlik bulacağı verimli alanlara dönüştürülecektir, dedi.

 

Belediye Başkanı Ramis Uzun ise, “İmkanlar ölçüsünde okullarımızın taleplerini değerlendirerek, yerine getireceğiz. Bu proje, gelişigüzel bir hareket edilecek anlamına gelmiyor. Disipline edilmiş bir şekilde okullarımızın taleplerini, ihtiyaçlarını bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada biraz daha fazlalaştırarak yapmaya çalışacağız.” dedi.

 

www.besikdüzügazetesi.com

En son Haberler