Son Dakika Yöresel Haberler 

Beşikdüzünde Mayıs 7’si Hazırlıkları Başladı

Bu yıl 18-19 ve 20 Mayıs tarihlerinde 11.si gerçekleştirilecek olan Beşikdüzü Mayıs Yedisi Şenliği için toplantı düzenlendi

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, Garnizon Komutanı Ali Özsağlam, Belediye Başkanı Ramis Uzun, Emniyet Müdürü Taner Ulutaş, daire amirleri ve davetliler katıldılar.

Toplantıda konuşan Kaymakam Alaattin Aktaş, Biz Kaymakamlık olarak Mayıs Yedisi şenliklerinin ilçemiz Belediye Başkanlığınca tam ve noksansız gerçekleşmesi için her türlü yardım ve desteğe hazır olduklarını söyledi. Kaymakam Aktaş, “Vatandaş talep etmediği müddetçi bizim gayretlerimiz hiçbir işe yaramaz. 11.si yapılacak olan bu şenlikte Belediyemize başarılar diliyorum. Tüm kamu kurum ve kuruluşlar olarak bu şenliğin içinde yer alacağız. Ama şunu asla unutmayın İlçe Kaymakamı olarak Alaattin Aktaş’ın bu sene şenliği bizim izleme süreci olacak.”dedi.

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun da konuşmasında, bu yıl 11.si gerçekleştirilecek olan Mayıs Yedisi Şenliği’nin yapılmasına vesile olan 38 deniz şehidimizi bugün bir kez daha rahmetle anıyorum diyerek başladığı konuşmasında, “İlçede 11 yıldır yapılan bu festivalin hepsi de birbirinden güzeldi. İlçemizin tanıtımına büyük katkısı oldu. Herkes bu festivalin yapılması için katkı veriyor. Karadeniz’de festival bizimle başlıyor. Bu şenlik bizim olmaktan çıkıyor, bölgesel hale geliyor. Bölgemizin bütün özelliklerini, güzelliklerin bölgeye tanıtmış oluyoruz” dedi.

Toplantıda şenliğin daha tanınır hale gelmesi, esnafa para kazandırması için bir ürün adı altında yapılması tartışıldı. Mayıs Yedisi Helvası, Fındık Helvası, mısır unundan yapılan Un Helvası, Beşikdüzü Çöreği gibi ürünler ön plana çıktı. Bu konuda özellikle Mayıs Yedisi Helvası’nı bilenler tarafından yapılarak tatmak istediklerini söylediler. Toplantı Kaymakamlığın ikramı ile sona erdi.

www.besikduzugazetesi.com

 

En son Haberler

One Thought to “Beşikdüzünde Mayıs 7’si Hazırlıkları Başladı”

  1. nurettin coşkun

    beşikdüzü icin hayırlı olur ınşallah

Comments are closed.