Son Dakika Yöresel Haberler 

Beşikdüzü Ülkü Ocaklarında Görev Değişikliği

Beşikdüzü Ülkü Ocağı’nda görev değişikliği yapıldı. Eski Başkan Ümit Yaylı görevi  törenle yeni Başkan Temel Ayvaz’a devretti.

         Beşikdüzü Ülkü Ocağı’nda görev değişikliği için devir-teslim töreni düzenlendi. Törende konuşan Trabzon Ülkü Ocakları 2. Başkanı ve aynı zamanda Teşkilatlandırma Masası Başkanı Koray Öztürk, Beşikdüzü Ülkü Ocağı eski Başkanı Ümit Yaylı’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Başkan Öztürk, “Trabzon Ülkü Ocakları olarak yeni bir devir teslim yapıldı ve yeni bir teşiklat oluşturuldu. Malumunuz bu bir bayrak yarışı, bayrağı biz devraldık. İlk hedefimiz ülkücü hareketin olmazsa olmazı olan manevi duruşu oluşturmak, o maneviyatı yaşatmak. Hepsinden öncede bunu eğitimle sağlayacağız. Türk-İslam ülküsünü sadece anlatmakla değil, yaşamakta olduğumuzun bilincinde olarak, hem yaşayıp hem de arkadaşlarımıza yaşatmaya çalışacağız. Bu bağlamda ilçe ocaklarının da merkez ocak kadar çalışması, faaliyetlerde bulunması ve mücadele etmesi gerektiğini düşünüyorum. Geçmişte bir dialok kopukluğu olduğunu düşünüyorum. Bir çok yerde sadece orda bir tabelanın olmasından ibaret oldu. Bu sadece ilçe ocaklarının sucu değil kesinlikle, ille olan kopukluk, ilden destek alamamak, ilin burayla alakalı olarak hiçbir fikir beyan etmemesi, gelip gitmemesi. Bu sıkıntıların farkında olarak bundan sonra farklı bir yol yürüyeceğimizi, kesinlikle ilçe ocakları ile birlik ve beraberlik içinde olacağımızı söylemek istiyorum. Bundan önceki Ümit başkandan Allah razı olsun. Birçok mücadelede yanımızda oldu. Ümit başkan bu bayrağı bir yere kadar taşımıştır. Bu görev fedakarlık fedakarlık fedakarlık ister. Milli ve manevi hassasiyetlerimizin yokolmaya yüz tuttuğu bir dönem. Sanki birileri bu maneviyatımızın üzerine ölü toprağı serpmiş. Bunu üzerimizden atamıyoruz. Bu koşulda bile bu bayrağı alıp çalışmak, mücadele vermek, kesinlikle çok büyük bir onur. Bu amaçla Ümit başkana bir kez daha teşekkür ediyorum.”dedi.

         Daha sonra yeni başkan Temel Ayvaz bir konuşma yaptı, Ayvaz konuşmasında, “Ümit başkandan devraldığım bu bayrağı bugün daha yükseklere taşımak için elimden gayreti göstereceğim. Birliğimizi ve beraberliğimizi bozmayacağız. Her zaman Allah’ın izniyle diri olacağız. Kısaca şunu belirtmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti varoldukça, ülkenin her bir tarafında ülkü ocakları yaşayacaktır ve var olacaktır. Allah Türk Milletini korusun ve yüceltsin diyorum” şeklinde konuştu.   

         Konuşmaların ardından devir teslim törenine geçildi. Yeni Başkan Temel Ayvaz, verdiği hizmetlerden dolayı eski Başkan Ümit Yaylı’ya plaket vererek teşekkür etti. Ümit Yaylı da görev yaptığı süre içerisinde kendisine destekte bulunan herkese teşekkür ederek yeni görevi devralan Temel Ayvaz’a da görevinde başarılar diledi. Daha sonra yeni başkan Temel Ayvaz Türk bayrağını öperek yeni görevi devraldı.

www.besikduzuhaber.com

En son Haberler