Son Dakika Yöresel Haberler 

Yayla Korucusu Pirağa Gündoğdu Vefat Etti

Şahmelik obamızda yıllardır yayla bekçiliği yapan ve köylülerimizin yakından tanıdığı Pirağa GÜNDOĞDU Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi’ne bağlı Seydallı Köyü’nde (Erikbeli Yaylasında) elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre (16.02.2012 Perşembe günü) sabah saatlerinde Kürtün ilçesi Seydallı Köyü’nde yaz-kış oturan Beşikdüzü ilçesi Yeşilköy Beldesi nüfusuna kayıtlı 6 çocuk babası Pirağa GÜNDOĞDU (67) evin elektriğinin kesilmesi sonucu yüksek gerilim hattının geçtiği direğe çıktı. Direkten düşmemek için kendini elektrik direğine bağlayan GÜNDOĞDU, bu sırada 31500 Woltluk elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi.

Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine Gümüşhane’den gelen sivil savunma ekiplerince Pirağa GÜNDOĞDU’nun cesedi yere indirildi.

Otopsi için Kürtün’e götürülen merhum Pirağa Gündoğdu’nun cenazesi aynı gün akşam üzeri Sağlık Bakanlığının paletli ambulansı ile Seydallı yaylasına götürüldüğü bildirildi.

Pirağa Gündoğdu’nun cenazesi (17.02.2012) Cuma günü, Cuma namazını müteakiben Erikbeli yaylasında büyük bir kalabalığın katılımıyla kılınan cenaze namazından sonra gözyaşları arasında aynı yerde toprağa verildi. Merhum Kadem Ağanın da oğlu olan Pirağa Gündoğdu Erikbeli Yaylasında karısı ve kızıyla yaşıyordu.

Merhum Pirağa GÜNDOĞDU’ya sitemiz adına Cenab-ı ALLAH’tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı diliyoruz.

Haber-Foto: Mithad GUDU 17.02.2012

 

En son Haberler