Diğer Haberler Eğitim Odası Son Dakika 

Yatağında Kur`an okumayı öğrendi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yürüme engelli bir bayan 47 yaşında Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrenmenin sevincini yaşadı.

Manavgat’ta 24 yıldır yatağa bağlı yaşayan Emiş Çelik (47), Manavgat Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Koordinasyon Bürosu`nun öncülüğünde açılan `Yerimde Dinimi Öğreniyorum` kursu ile Kur`an-ı Kerim okumayı öğrendi.

 

Kur`an okumayı öğrenmek ve öğretmenin genç kızlık hayali olduğunu belirten Çelik, bu hayalini geç de olsa gerçekleştirmiş olmanın sevinci içinde olduğunu kaydetti. Çelik, “Okumayı pekiştirmek için televizyon ekranı ve CD`lerden takip yapıyorum. Genç kızlık hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Öğrenmenin gerçekten yaşı yok. Mermeri delen suyun akışkanlığı değil, sürekliliğidir. Rabbimizin yüce kelamını öğrenmek için işlerimizi bahane ederek geçiştirmeyelim.” dedi.

 

Çelik, 24 yıl önce Manavgat`ta zeytin toplarken düşme sonucu omuriliğinin zedelenmesi ile yatağa bağlı yaşadığını söyledi. Çelik, en büyük arzusunun kutlu toprakları ziyaret ederek hacı olmak olduğunu ifade etti. Vaize Fedan Taş, Çelik`in Kur`an-ı Kerim`i öğrenme konusunda gösterdiği gayret ve çabanın takdire şayan olduğunu kaydetti.

Engelsiz Gazete

En son Haberler