Son Dakika Yöresel Haberler 

Vakfıkebir Kurtuluşunu Kutladı

Vakfıkebir Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı.

Hükümet Binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Garnizon Komutanı Savaş Çağlar ve Belediye Başkan Vekili Kemal Sağlam halkın ve öğrencilerin kurtuluş gününü kutladı.

Belediye Başkan Vekili Sağlam törende yaptığı konuşmada, çok hassas bir dönemden geçildiğini ifade ederek şunları söyledi: “Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen güçler bugün de işbaşındadır. Gerek ilçemizde gerekse yurdumuzda birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Unutmayalım ki bölünmek yok olmak demektir. Şunu çok iyi bilmek zorundayız. Kendi iradesi olmayan bir millet başka milletlerin Oyuncağı olur. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkalım. Milli benliğini yitiren bir ulus yok olmaya mahkumdur. Canlarını bu uğurda feda eden şehit ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu. Öğrencilerin şiirler okuduğu ve halk Oyunları gösterileri sunduğu törende, Trabzon Belediyesi mehteran takımı konser verdi. Törene, Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Garnizon Komutanı Savaş Çağlar, Belediye Başkan Vekili Kemal Sağlam, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, BCG Başkanı Mehmet Bülent Alp, İl Genel Meclisi üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Vakfikebirgazete.com

 

 

En son Haberler