Son Dakika Yöresel Haberler 

Kaymakam Aktaş’tan Açıklamalar

Trabzon’un Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, göreve başladığı süre içerisinde yaptığı köy ziyaretlerinde en büyük sorununun içme suyu olduğunu gördüğünü belirtti. Aktaş, bu sorunu 2012 yılında mutlaka çözmek istediklerini söyledi.

Ziyaretleri ile ilgili bir değerlendirme yapan Kaymakam Aktaş, ilçenin 25 köyünden 14 tanesini ziyaret ederek sorunları yakından görme ve takip etme imkanı yakaladığını belirtti. Aktaş, “Köylerimizde çok çeşitli ihtiyaçlar var. Üzülerek ifade ediyorum Beşikdüzü gibi bir ilçede, yaklaşık 50-60 tane yerleşim biriminde içme suyu yetersizliği yaşıyoruz. Bu sorunların başında tarihinde hiç olmamış, bazı vatandaşların suyu yetersiz, bazı vatandaşların da suyu yazın yetmiyor. Yaylalarımızda da durum aynı. Ne içecek bir yudum su var, ne de temizlik için böyle bir imkan var. Bu çok vahim bir durum, bu çok üzülecek bir durum. Bu ilçede 6 yıldır Köydes uygulaması var. 6 yıldır, en son geçen yıl bir milyon TL civarında bu ilçeye kaynak aktarılmış. Hiçbir köy muhtarımız su sorununu burada ifade etmemiş.” dedi.

21 KÖYDE İÇME SUYU SORUNU VAR

Kaymakam Aktaş, ilk köy muhtarları toplantısında konuyu gündeme getirdiği zaman; ‘içme suyu sorunu olan köy muhtarı karşıma gelmesin. Bunu net bir şekilde söylüyorum. 2012 yılı sonunda içme suyu olan köy muhtarını karşıma gelsin istemiyorum’ dediğini hatırlattı.

Aktaş, sözlerine şöyle devam etti: “Bu çok ayıp bir şeydir. Bu zamanda hiçbir mazereti olmayan bir konudur bu. Vatandaşın, öncelikle içme suyunun olmadığı bir yerde biz başka bir iş yapmasını, yatırım yapmasını, köyde kalmasını, köyüne sahip çıkmasını isteyemeyiz. Kendine, hayvanlarına yetecek kadar su olması gerekir. Ben birlik encümen toplantısında bunu gündeme getirdiğim zaman, durumun bu kadar vahim olduğun bilmiyordum. Biz hep yol istedik, asfalt istedik. Birbirimizle yarış içine girdik ve susuz kaldık. Su sorununda 200 bin liralık, 300 bin liralık projeyi görünce hepimizin gözü korktu. Yapamayız, altından kalkamayız deyip, hiçbir zaman böyle bir yatırım istemedik. 6 yıldır eski parayla 6 trilyon para hep yola gelmiş gitmiş. Biz bu sene sistemi tamamen değiştiriyoruz. Biz önce içme suyu tesislerimizi yapacağız. 21 köyde içme suyu sorunu var.”

HAYVanLAR SUSUZLUKTAN ISLAK TOPRAK YALIYOR

Toplantıda bir muhtarın ‘Kaymakam bey, yazın hayvanlar sıcaklıktan, susuzluktan ıslak toprak yaladığını gördüm. İlçeye gelerek belediyeden tankerle su aldım ve hayvanları suladım’ dediğini aktaran Kaymakam Aktaş, “Ben buradan soruyorum. Bu hayvanların suçu ne? Bu su sorununu çözmenin tarihi bir karar, önemli bir karar olduğunu söylediler. Allah kısmet ederse, Kaynaklar yeterli gelirse, bu yıl bu içme suyu sorununu çözeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Haberler.com

En son Haberler