Diğer Haberler Son Dakika 

Erikbeli Yaylası’nda Bir Çınar Devrildi

60 yıldır Erikbeli Yaylası’nda esnaflık yapan, Köfteci Rıza olarak tanınan Rıza Güner 76 yaşında hayatını kaybetti. Güner vasiyeti üzerine yaşamını sürdürdüğü Erikbeli Yaylası’nda toprağa verildi.

Özkürtün’e bağlı Süme Köyü nüfusuna kayıtlı olan Rıza Güner, bir dönem Beşikdüzü ilçesinde de esnaflık yapmıştı.  Büyük bir sevda ile bağlandığı Erikbeli Yaylası’nda eşi ile birlikte lokanta ve çay ocağı işletmeciliği yapan Rıza Güner, yaz ve kış aylarını hep yaylada geçiriyordu. Yaklaşık bir buçuk yıldır akciğer hastalığı ile mücadele eden Köfteci Rıza Güner, rahatsızlığının ilerlemesi sonucu götürüldüğü İstanbul’daki çocuklarının yanında solunum yetmezliği nedeniyle hayata veda etti. Vasiyeti üzerine defnedilmek üzere Erikbeli Yaylası’na getirilen Köfteci Rıza Güner yoğun kar yağışı ve fırtına altında toprağa verildi.

Beşikdüzü’nde de akrabaları bulunan, aynı zamanda merhum Kademağa’nın da damadı (kızı ile evli) olan Erikbeli’nin çınarı Rıza Güner’in cenazesinin Erikbeli Yaylasına götürülmesi ve defnedilmesi için Yeşilköy Belediye Başkanı Zülkif Dilli, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’un girişimleri ve Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt’un da gayretleriyle,  bir gün öncesinden Özel İdare ekiplerince karla kaplı yolun açılması sağlandı. Cenazenin defnedileceği gün ise Belediye Başkanları Ramis Uzun ve Zülkif Dilli greyder göndererek vatandaşların Erikbeli Yaylasına ulaşımının sağlanması için çalışmalarını ve iş takiplerini devam ettirdiler. Yolun açılmasına rağmen önceki yağan karın yolda buz tutması sonucu zincir takmayan araçlar cenazeye intikal edemediler.

Beşikdüzü Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla Vakfıkebir-Tonya yayla yolundan Erikbeli Yaylası’na götürülen cenazeye, zor hava şartlarına rağmen çok sayıda vatandaşlar katıldılar.  Bütün imkânlarını seferber ederek çok sevdikleri merhum Rıza Güner’i son yolculuğunda yalnız bırakmayan sevenleri, öğlen namazına müteakiben, yoğun kar ve tipi altında kılınan cenaze namazının ardından dostlarının dualarıyla ebediyete uğurlandı.

Cenazeye, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Yeşilköy Belediye Başkanı Zülkif Dilli, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Gündoğdu Mobilya’nın Sahibi Aydın Gündoğdu, eş-dost ve akrabaları ile Beşikdüzü ve çevre ilçelerden çok sayıda vatandaşlar katıldılar.

Merhum Rıza amcamıza Yüce Mevla’dan rahmet dilerken, aile efradına, sevenlerine baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

mithatgudu.com

En son Haberler

2 Thoughts to “Erikbeli Yaylası’nda Bir Çınar Devrildi”

  1. rahmetli babamla yaşadıkları sürece arkadaş olan rıza amcama allahtan rahmet ailesi ve sevenlerine sabır diliyorum hasan HEKİMOĞLU Gebze

  2. ali gürsoy

    allah rahmet eylesin.yakınlarına başsağlığı dilerim.

Comments are closed.