Diğer Haberler Son Dakika 

Verem Hastalığını Anlattılar

Her yıl Ocak ayının ilk haftası olarak kutlanan Verem (Tüberküloz) Haftası dolayısıyla Beşikdüzü Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından bilgilendirme semineri düzenlendi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü salonunda düzenlenen seminere Halk Eğitimi Merkezi çalışanları ve kursiyerleri katıldılar. Seminer, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Seminerin açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Ertav yaptı. Ertav konuşmasında, insan sağlığından daha önemli hiçbir şeyin olmadığına işaret ederek, hanımefendilerin sağlığı bizim için çok önemli dedi. Ertav, “Aile sağlığı çok önemli ancak, genel sağlık problemi hepimizi ilgilendiriyor. Lütfen 6 ayda bir kendinizi bir kontrolden geçirmekten korkmayınız. Sağlık önemli. Bu seminerin faydalı olacağına inanıyorum. Burada öğrendiklerinizi çocuklarınıza aktarınız. Dedi.

Beşikdüzü Anadolu Sağlık Meslek Lisesi meslek dersleri öğretmenleri Şennur Küçükyıldız ve Serdar Özkurt tarafından slayt eşliğinde verilen seminerde, veremin tanımı, hastalığın artmasındaki önemli etkenler, bulaşma yolları, verimi hazırlayan sebepler, verimin belirtileri ve tedavi ve korunma yolları üzerinde duruldu.

Seminere katılan bayanlar seminerin çok faydalı geçtiğini, verem konusunda önemli bilgiler edindiklerini söylediler.

beşikdüzügazetesi

En son Haberler