Bizden Haberler Son Dakika 

Mahmut Kılıç’ın Evinde Yangın

Çakırlı köyü sakinlerinden Emekli İmam Mahmut KILIÇ’ın evinin zemin katında 02 Aralık 2011 Cuma akşamı saat 17.00’de “Bacanın içinden düşen kıvılcımın neden olduğu” yangın çıktı.

 

Zemin katta bulunan inekler ve danaların kış yiyeceği olarak hazırlanan kuru otların alev almasıyla başlayan yangın otların ve kuru odunların alevlenmesiyle bir anda büyüdü. Zemin katta çıkan yangının yan bölmesinde yer alan inekler ve danaların dumandan etkilenerek bağırmaları neticesinde yangını erken fark eden Mahmut KILIÇ ve eşi hemen yangına müdahale etti. Ancak yangın kurumuş otlar nedeniyle bir anda büyüyünce dumandan etkilenen inekler ve danalar öncelikle kurtarıldı. Yangının zemin katta bulunan elektrik tesisatının merkezini kullanılmaz hale getirmesiyle bir anda evin tüm elektriği kesildi. Mahmut Hocamız hemen komşulara ve köy kahvesine haber vermesiyle köylü elbirliğiyle yangını söndürmeye çalıştı. Bu arada Beşikdüzü Belediyesine ait itfaiye aracı da yangının başlamasından 40dk. bir süre içinde yangın yerine ulaşarak yangına müdahale etti. Yaklaşık 4-5 saatlik mücadelenin ardından yangın üst katlara sıçramadan güçlükle saat 23.00’de kontrol altına alındı.

 

Bugün görüştüğümüz ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettiğimiz Mahmut Hocamız: “Gerçekten verilmiş sadakamız varmış. Yangını erken fark etmemiz, Köylümüzün ve özellikle İtfaiyeci arkadaşların yardımı olmasa şimdi burada kullanılmaz halde bir ev görürdünüz. Kışın hayvanlarımız için hazırladığımız çayırımız hayvanlarımıza yiyecek olarak verilemez hale geldi. Bir miktar da odunumuz yandı. Buna da şükür. Can kaybımız yok ya mal bir şekilde temin edilir. Yangın söndürme çalışmalarına katılan ve bir faciayı önleyen bütün Köylülerimize itfaiyeci kardeşlerimize teşekkür ediyorum, dedi.”

Cakırlı.net

En son Haberler

One Thought to “Mahmut Kılıç’ın Evinde Yangın”

  1. Sadık Taş

    Geçmiş olsun. Yangın büyük bir felaket. Kaybedilen mal sadaka yerine geçer, üzülmeyin.

Comments are closed.