Deniz Otobüsü Kaçırıldı

İzmit – Gölcük seferi yapan ve içinde 20 dolayında yolcu ve mürettebat olan Kartepe adlı deniz otobüsü, saat 17.45 sularında kaçırıldı.

Eylemin 4 kişi tarafından yapıldığı, bu kişilerin PKK-HPG mensubu olduklarını söyledikleri, amacın medyada yer almak olarak açıklandığı bilgileri geliyor. 3 sahil güvenlik botu Yalova istikametine doğru ilerleyen otobüsü abluka altına almış durumda.

Otobüs havadan da takip edilirken, eylemi yapan kişilerin yolcuların cep telefonlarını toplandıkları kaydedildi.

Konuyla ilgili  açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu şunları söyledi: “Deniz otobüsü seyir halindeyken eylem gerçekleşti. Net yolcu sayısını bilmemekle birlikte, aldığımız bilgi, müretebatla birlikte 21 kişi olduğu yönünde. 350-400 kişilik büyük bir deniz otobüsünden söz ediyoruz”

“ÜZERİMDE BOMBA VAR”
Kaptanın yardımcılarından aldığımız bilgiye göre, otobüs bir kişi tarafından kaçırıldı… Bu kişi üzerinde bomba olduğunu ve toplam 5 kişi olduklarını söylüyor ama kaptanın yardımcılarından, başka kişiler olduğu yönünde bir bilgi gelmedi.

Otobüsü kaçıran kişinin, PKK’nın silahlı kanadı HPG üyesi olduğu şeklinde ifadeleri var. Gemiye müdahale edilmesini istemediği, konunun medyada yer almasını amaçladığı bilgileri geliyor”

Resmi makamlar,  4 kişi tarafından kaçırıldığ belirtilen deniz otobüsünün 3 botla takip edildiğini ve 1 helikpotere de hazırlık emri verilğini aktardı.  20 deniz mili süratle batıya doğru harekat halinde olduğu bilgisi Ankara’ya ulaşan Deniz otobüsünündeki kişilerle şu ana kadar temes sağlanmış değil. Ancak takipteki sahil güvenlik botlarının içinde olası bir müdahale için özel timler de bulunuyor.

YALOVA TETİKTE
Bu arada Yalova Valisi Esengül Civelek’ten, ”Deniz polisi ile İDO ile her türlü tedbiri alıyoruz. Vapur yönünü bize çevirirse her türlü hazırlık içindeyiz” açıklaması geldi.

Tedbirler kapsamında, Yalova Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü önünde, Emniyete ait bir hız teknesi ile bir zodyak bot hazır bekletiliyor. Deniz Limanı Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, motorları çalışır vaziyetteki 2 teknenin önünde hazır vaziyette bekletiliyor.

BAKAN ANKARA’YA DÖNÜYOR
Bu arada Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, olay nedeniyle Erzurum gezisini iptal etti ve Ankara’ya dönme kararı aldı.

Haber61

En son Haberler