Hakkari’de çatışma: 26 asker şehit

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi merkezindeki güvenlik birimleriyle sınırdaki askeri birliğe PKK’lı teröristler ağır silahlarla eş zamanlı saldırı düzenledi.

Çıkan çatışmada 26 asker şehit oldu, 22 asker yaralandı.PKK’lı kalabalık terörist grupları saat 01.00’den itibaren Çukurca ilçe merkezindeki polis ve jandarma birimleriyle, ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Kekliktepe bölgesindeki askeri birliğe ağır silahlarla saldırdı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma aralıklarla sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Hakkari başta olmak üzere çevredeki birliklerden Çukurca’ya takviye gönderildi.

200 PKK’LI SALDIRDI

PKK’lı teröristler, önce Çukurca ilçe merkezindeki polis ve askeri alanlara, ardından da sınırın sıfır noktasında bulunan askeri birlik ve karakollara saldırı düzenlediği belirtildi. İlçe merkezi ile karakollara yapılan saldırının 200 kişilik bir PKK’lı grup tarafından gereçekleştirildiği öğrenildi.

TÜRK ASKERİ IRAK TOPRAKLARINDA 

Gece başlayan ve sabahın ilk ışıklarına kadar süren çatışmaların ardından PKK’lı grubun özel birlikler tarafından takibe alındığı, 2 ayrı nokta sağlanan sıcak temasın ardından da Özel birliklerin bu iki noktadan sınırı geçerek Irak topraklarına girdikleri belirtildi.

ÇUKURCA’YA GİRİŞ-ÇIKIŞLAR KONTROL ALTINDA

Gece başlayan ve sabahın ilk ışıklarına kadar süren çatışmaların ardandan Çukurca ilçe merkezine giriş ve çıkışlar da kontrol altına alındı.

KAZAN’DA OPERASYON

Bu arada en çok kayıpların olduğu Işıklı bölgesinde bulunan Kekliktepe ile yine sınırın sıfır noktasında bulunan Kazan vadisi ve Sabır Dağı bölgelerinde de yoğun bir operasyon sürdürülüyor. Kobra tipi helikopterlerin havadan destek sağladığı operasyon özel birlikler tarafından yürütüyor.

Video Haber7
DHA

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

En son Haberler

One Thought to “Hakkari’de çatışma: 26 asker şehit”

  1. Şehitlerimize ALLAH’TAN rahmet Ailelerine başsağlığı diliyorum.P kk tarafından yapılan bu saldırıyı kınıyorum.

Comments are closed.