Trabzonspor’un 44. Yıldönümü

Trabzonspor’un kuruluşunun 44. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene, kulübün asbaşkanı Nevzat Şakar, divan başkanlık kurulu başkanı Ali Özbak, genel sekreter Hasan Yener, eski divan başkanı Nizamettin Algan, takımın bazı yöneticileri, 1461 Trabzon Başkanı Suat Şen, Trabzon İl Gençlik ve Spor Müdürü Şerif Özgür ile bazı taraftarlar katıldı.

Törende, Şakar ve Özbak’ın anıta çelenk sunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Nizamettin Algan, burada yaptığı konuşmada, Trabzonspor’un 44. kuruluş yıl dönümünün kutlandığını anımsatarak, ”Trabzonspor’un tarihini yazmaya kalksak kitaplar, ciltler yetmez” dedi.

Anadolu’da sporun kökleri arandığında Trabzon’da 1490’larda sporun görüldüğünü ifade eden Algan, şunları söyledi: ”Yavuz Sultan Selim, 14 yaşına kadar yaşadığı Trabzon’da bugün Kavakmeydan olarak bilinen o günkü adıyla Okmeydanı’nda spor yaparken görülüyor. Trabzon bugünlerde idrak ettiğimiz olimpiyatların da beşiği durumundadır. 1490’larda başlayan hareketler 2011 yılına kadar gelmiş ve Trabzon’da spor çeşitli dallarda yapılıyordu. Türkiye’nin birçok yerinde görülmeyen tenis Trabzon’da vardı.”

Algan, Trabzon’da futbolun 1910-1920 yıllarında varolduğunu belirterek, ”1920’den sonra resmileşti ve kulüpler kurulmaya başlandı. Trabzonspor ise 1967’de İdmanocağı ve İdmangücü ekolünün bir araya gelmesiyle kuruldu” diye konuştu.

Söz konusu yıllarda futbolun centilmenlik çerçevesinde oynandığını vurgulayan Algan, Trabzonspor’un kuruluşunda o günkü kulüplerin temsilcilerinden oluşan 20 üyenin bulunduğunu anımsatarak, şunları kaydetti: ”Trabzonspor’a hizmet etmek bir ayrıcalıktır. Bordo mavili kulüpte 1967’ten beri 14 başkan, 325 yönetici ve yaklaşık 475 futbolcu görev aldı. Trabzonspor’a hizmette herkesin asker olmasını diliyorum. Trabzonsporlu gençlere ‘Trabzonspor için yaşayın ve Trabzonspor’u yaşatın’ diyorum.”

Spor61

En son Haberler