Beşikdüzü’ne Çevre ödülü

Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi ( MİARGED ) tarafından düzenlenen  2. Üretken Belediye Proje Yarışmasının ödül töreni 26 Temmuz 2011 tarihinde Ankara´da yapıldı.

Yarışmaya 2.Grup ( Nüfusu 50.000´nin altındaki İlçe Belediyeleri ) Çevre ve Altyapı Projeleri Kategorisinde katılan Beşikdüzü Belediyesi, “Beşikdüzü; Temiz Çevrenin Yeni Yüzü” isimli projesiyle 1. lik ödülüne layık görüldü.
Proje; atıkların toplanmasında varil sisteminden konteyner sistemine geçiş, düzensiz çöp depolama alanının kapatılarak rekreasyon alanı haline dönüştürülmesi, atıkların TRAB-Rİ-KAB´ın Trabzon´daki aktarma istasyonuna taşınması için gerekli atık toplama ve taşıma araçlarının temini ve geri kazanım konusunda yapılan çalışmaları içeriyor.

Konu ilgili açıklama yapan Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun; “Belediyemiz, Çevre kirliliğini önlemenin en etkili yolu çevreyi kirletmemektir prensibiyle hareket ederek, doğayı kirleten atıkların doğaya atılmadan geri kazanımını sağlayan bir çevre politikası izlemeyi gerekli görmüş ve geri kazanım için gerekli olan malzemeleri geri kazanım konteynerları, atık pil kutuları, bitkisel atık yağ biriktirme bidonları, su sistemli dış mekân küllüğü gibi kısıtlı bütçe imkânlarına rağmen şartlarını zorlayarak temin etme ihtiyacını hissetmiştir.”dedi.

Başkan Uzun, bundan sonrada daha farklı projeler üreterek, her yönden Beşikdüzü’nün gelişmesi için çalışacaklarını belirtti.

Beşikdüzügazetesi

En son Haberler